PRIKUPLJENO 40 JEDINICA KRVI: Domaćin današnje akcije u Paraćinu Sportski centar „Borac“

Зорана Рашић
Zorana Rašić

15. 08. 2022. u 18:54

PARAĆINSKI FK „Borac“ inspirisao je danas mnoge mlade ljude da dođu danas u zgradu istoimenog Sportskog centra i da doniraju dragocenu tačnost u prvoj avgustovskoj akciji organozovanoj danas u Paraćinu.

ПРИКУПЉЕНО 40 ЈЕДИНИЦА КРВИ: Домаћин данашње акције у Параћину Спортски центар „Борац“

Foto: CK Paraćin

Odziv humanista je bio veći od prosečnog za oko petinu, pa je prikupljeno četrdesetak jedinica krvi. To je dragocena zaliha, naročito tokom leta, kada je uvek evidentna nestašica krvi i krvnih produkata u Zavodu za transfuziju krvi Niš, kaže dr Dragan Virijević iz te ustanove.

On dodaje da zalihe krvi trenutno jesu stabilne, ali za svega dva dana budući da je potrošnja krvi često nepredvidiva.

Foto: CK Paraćin

Direktor SRC Borac Aleksandar Mihajlović ističe da su se kao sportska javna ustanova rado odazvali da budu domaćini na inicijativu fudbalera, istakavši spremnost da i dalje učestvuje u ovakvim akcijama.

Kako kažu u paraćinskom Crvenom krstu, u čijim se prostorijama DDK akcije inače uobičajeno održavaju, promena mesta, zahvaljujući angažovanju domaćina, uvek da dobar rezultat, pa odziv Paraćinaca bude veći.

A termin naredne akcije već je poznat –29. avgust.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ARIJANA NE MOŽE DA DOĐE SEBI: Udovica Siniše Mihajlović teško podnosi novu tragediju