BURNA NOĆ NA VRŠAČKIM PLANINAMA: Od vatre spasene vikendice, Vršačka kula, repetitor… (FOTO/VIDEO)

Јелена Ј. Баљак
Jelena J. Baljak

07. 08. 2022. u 09:33

POSLE duge noćne borbe sa vatrenom stihijom, Vršački breg je osvanuo bez plamena, ali opasnost od širenja požara još nije prošla i vatrogasci i dalje kontrolišu rizične tačke.

БУРНА НОЋ НА ВРШАЧКИМ ПЛАНИНАМА: Од ватре спасене викендице, Вршачка кула, репетитор… (ФОТО/ВИДЕО)

Grad Vršac

Najteža situacija noćas je bila od dva do četiri sata posle ponoći, kada je jak vetar, koji srećom nije duvao tokom dana, rasplamsao vatru i dodatno otežavao posao već umornim vatrogascima iz Vršca, Pančeva, Bele Crkve i Plandišta, kao i policajcima, radnicima JKP „Drugi oktobar“ i šumske uprave, koji su se sa vatrom borili od subote u pet popodne.

Kako je „Novostima“ rečeno, u jednom trenutku na dve lokacije vatra se približila na svega nekoliko metara od prvih vikendcima, ali su objekti brzom reakcijom uspešno odbranjeni.

Od vatrene najezde u nekoliko navrata spašen je i srednjovekovni biser Vršca – Vršačka kula, kao i repetitor, koji se nalazi odmah pored. Takođe, spasene su p prostorije Kluba ekstremnih sportova „Izazov“.

Vatrogasne ekipe i dalje su na bregu i kontrolišu da se plamen ponovo ne razbukti.

 

Nadležni mole građane da još uvek ne dolaze na breg, jer i dalje postoji opasnost od razbuktavanja vatre i pada nagorelog drveća.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!