"DANI BARA": Manifestcija biće održani u selu Bare u ponedeljak

Z. GLIGORIJEVIĆ

02. 08. 2022. u 13:43

SVEČANO otvaranje zakazano je u 16 sati, kada će biti otvorena i pijaca domaćih proizvoda, od 17 sati predviđeno je takmičenje u pripremi domaćih sitnih kolača, a od 19 sati počinje muzički program.

ДАНИ БАРА: Манифестција биће одржани у селу Баре у понедељак

FOTO: Privatna arhiva

U utorak, u 9 časova, počinje gulašijada, od 12 sati takmičari će se nadmetati u sportskim igrama, poput bacanja kamena s ramena, skoka u dalj, u 17 sati biće proglašeni pobednici foto-konkursa „Lepote moga kraja“, u 18 sati je promocija knjige Dejana Radulovića, a od 19 je muzički program. Foto konkurs "Lepote moga kraja" je zamišljen tako da svi učesnici svojim telefonom uslikaju neku lepotu iz našeg Resavskog kraja(bilo koji motiv) i pošalju je na mail resavanadlanu@gmail.com. Svaki učesnik može da pošalje po 3 fotografije do 7. avgusta. Fotografije će biti odštampane i izložene 9. avgusta bez navođenja imena autora, a svi posetioci moći će da učestvuju u bodovanju.

Dvodnevna manifestacija biće održana na teritoriji seoskog domaćinstva "Resavski kraj na dlanu" Kristijana Šoleta.

-Bare su staro rudarsko naselje na 70 metara nadmorske visine, 3 kilometra od Resavice, u kome su nekada bili i stanovi za rudare, a sada je sve zapušteno. Kako se 6. avgusta obeležava Dan rudara, i u želji da oživim ovaj kraj, rešio sam organizujem ovo druženje – kaže Šole.

FOTO: Privatna arhiva

Tekst potpisa

FOTO: Privatna arhiva

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ALBANCI NAPALI SRPSKE NAVIJAČE! Počeli tuču na EURO 2024, ali kada se čulo Juriiiš! - nisu se proveli dobro (VIDEO)