REKONSTRUKCIJA OSNOVNE ŠKOLE U NOVOJ VAROŠI: Država finansira izgradnju kotlarnice na biomasu

A.Rovčanin

05. 07. 2022. u 19:38

KANCELARIJA za upravljanje javnim ulaganjima Vlade Republike Srbije i Opština Nova Varoš su potpisali ugovor u okviru "Programa za obnovu i unapređenje objekata u javnoj svojini u oblasti obrazovanja faza II" o izgradnji kotlarnice na biomasu u sklopu rekonstrukcije Osnovne škole Živko Ljujić.

РЕКОНСТРУКЦИЈА ОСНОВНЕ ШКОЛЕ У НОВОЈ ВАРОШИ: Држава финансира изградњу котларнице на биомасу

Foto: A.Rovčanin

Nova kotlarnica će isporučivati toplotnu energiju Osnovnoj školi Živko Ljujić, Srednjoj školi, sportskoj dvorani, zgradi opštine, zgradi Biblioteke i Zavičajnog odeljenja muzeja.

- Proširenjem kapaciteta biće omogućeno da se na isti sistem priključe i zgrade Doma kulture, Inex-Pošta, upravna zgrada DHLE i zgrada policije. Vrednost radova je 233 miliona dinara za izgradnju kotlarnice, toplovoda i podstanica.

Očekuje se raspisivanje javne nabavke u roku od 7 dana nakon usagalašavanja dokumentacije. Ova kotlarnica ce zameniti postojeće 2 kotlarnice koje su koristile fosilna goriva (loz ulje i mazut) za sagorevanje – naveo je u svom postu na fejsbuk profilu zamenik predsednika opštine Nova Varoš Branko Bjelić.

Nastavak rekonstrukcije Osnovne škole kroz izgradnju kotlarnice je obećao predsednik države Aleksandar Vučić tokom posete Novoj Varoši.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024