TRAŽE SE RADNICI U PROIZVODNJI: Na evidenciji filijale NSZ 6.800 Kraljevčana

G. ĆIROVIĆ

01. 07. 2022. u 11:05

NA evidenciji kraljevačke filijale Nacionalne službe za zapošljavanje (NSZ) trenutno se, prema zvaničnim podacima, nalazi 6.800 Kraljevčana, što je još jedan pokazatelj konstantnog poboljšanja situacije na ovdašnjem tržištu rada.

ТРАЖЕ СЕ РАДНИЦИ У ПРОИЗВОДЊИ: На евиденцији филијале НСЗ 6.800 Краљевчана

G.Šljivić

Tome je, svakako, ponajviše doprinelo otvaranje proizvodnih pogona nemačke kompanije „Leoni“ koja trenutno upošljava blizu 4.000, i turskog „Evrotaja“ sa oko 1.200 radnika, povećanje obima posla domaćih firmi, što je dovelo do otvaranja novih radnih mesta, kao i aktivne mere zapošljavanja koje kraljevačka filijala NSZ sprovodi u saradnji sa državom i lokalnom samoupravom. A da posla ima u kraljevačkom kraju svedoči i podatak da su u kraljevačkoj službi zapošljavanja trenutno najtraženiji radnici u proizvodnji.

- Kao i u prethodnom periodu, najviše se traže operateri u automobilskoj i tekstilnoj industriji i drvno-prerađivačkoj proizvodnji. Potražnja je i za sezonskim radnicima u poljoprivredi i ugostiteljstvu, kao i u turizmu i građevinarstvu – kaže Aleksandra Božović, načelnica Odeljenja za posredovanje u zapošljavanju filijale NSZ u Kraljevu, dodajući da je u minulom periodu primetan i deficit trgovaca koji odlaze u velike firme, pa male preduzetničke radnje ostaju bez radnika.

U sklopu aktivnosti za smanjenje broja nezaposlenih, u kraljevačkoj filijali NSZ redovno organizuju i obuke nekvalifikovanih radnika na zahtev poslodavaca kako bi se i na taj način obezbedio nedostajući kadar. Kako saznajemo, u toku je obuka za konobare i poslastičare, dok je za septembar predviđena obuka za digitalni marketing i rad na računaru.

G.Šljivić

U Kraljevu 6.800 nezaposlenih

Za sufinansiranje aktivnih mera zapošljavanja Grad Kraljevo je prošle godine obezbedio osam miliona dinara, a kraljevačka filijala NSZ dodatnih 7,8 miliona. U gradskom budžetu za 2022. za zapošljavanje je predviđeno ukupno 13,6 miliona, od kojih će se osam miliona dinara udružiti sa NSZ.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina