IZLOŽBA U SELU KOD KIKINDE: Banatskom Velikom Selu predstavljene preduzetničke veštine žena

R. Š.

25. 06. 2022. u 14:57

POKRAJINSKI sekretarijat za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova organizovao je danas u Banatskom Velikom Selu kod Kikinde drugu ''Izložbu preduzetničkih veština žena u 2022. godini''.

ИЗЛОЖБА У СЕЛУ КОД КИКИНДЕ: Банатском Великом Селу представљене предузетничке вештине жена

Foto: R. Šegrt

U parku u centru sela ručne radove, domaću kuhinju, zanatske veštine i običaje predstavile su članice dvadesetak udruženja.

- Ove žene poštuju i čuvaju tradiciju, pokazuju porodične i nacionalne vrednosti i zbog toga želimo da im se ukaže veliko poštovanje. Sekretarijat ih prati i podržava tokom cele godine, ne samo na ovakvim izložbama. Naš cilj je ekonomsko osnaživanje žena i ukazivanje na ono što one stvaraju u selima - rekla je Dijana Milović, podsekretarka Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku, demografiju i ravnopravnost polova.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač rekao je da Pokrajina i lokalna samouprava razumeju potrebe udruženja žena čije članice uspešno realizuju mnoge projekte.

- Očuvanje tradicije u ruralnim područjima mora se podržati. Ovakve manifestacije prilika su da udruženja žena pokažu ono čime raspolažu. Ovo je način da mlađe generacije vide kako su njihovi preci radili i da, možda, na tome temlje neke svoje ideje – naveo je Lukač.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere