ODRŽANA MANIFESTACIJA „RUŽE LIPOLISTA“: Najlepši asortiman iz Kruševca (FOTO)

V. Mitrić

19. 06. 2022. u 07:48

ZA najbolji asortiman ruža na upravo završenoj manifestaciji „Ruže Lipolista“, proglašen je rasadnik Matić iz Kruševca.

ОДРЖАНА МАНИФЕСТАЦИЈА „РУЖЕ ЛИПОЛИСТА“: Најлепши асортиман из Крушевца (ФОТО)

Foto: V. M.

Po oceni žirija drugo i treće mesto pripalo je rasadnicima Stanković i Mijailović. U nadmetanju van asoritmana trijumfovao je je Rasadnik Perić, a nagradu za najbolji aranžman pripao je Rasadniku Džagić. Bez premca u pravljenju cvetnih aranžmana bilu su učenici Srednje poljoprivredne škole iz Šapca, a drugo mesto otišlo je njihovim vršnjacima iz Zrenjanina, a treće đacima iz Kovina.

Povelju i prsten prijateljstva dobila je direktorka Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ u Šapcu Sonja Živković, “ za požrtvovan i predan humanitarni i pedagoški rad na polju umetnosti, promociji i afirmaciji mladih muzičkih umetnika.“

- Lipolist, kao jedno od najlepših sela u našem kraju, nije samo selo vrednih ljudi, poljoprivrednika, ružara, već i selo pesnika i slikara koje ima čim da se ponosi - rekao je Nemanja Pajić, predsednik Skupštine grada Šapca. 

- Lipolist zaslužuje jedan ovakav festival i to pokazuje tradicija od 28 godina. Verujem da ćemo tako nastaviti i uvek biti ponosni na sve vredne ljude našeg kraja koje ovaj festival prezentuje. Drago mi je da se ovako lep i specifičan festival dešava upravo na seoskom području i samim tim promoviše i seoski turizam. Poseban utisak je veliki broj dece učesnika u kulturno- umetničkom programu koji prati festival.

U kulturno-umetničkom delu programu nastupile su sekcije KUD „Abrašević“, učenici OŠ „Vojvoda Stepa“ iz Lipolista, Muzičke škole „Mihailo Vukdragović“ i mališani iz PU „Naše dete“.V.Mitrić

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri