SLIKE STRAŠNOG NEVREMENA IZ KIKINDE: Vetar lomio stabla, skidao crepove sa krovova (FOTO)

R. Š.

26. 05. 2022. u 13:49

JAKO nevreme i kiša praćena snažnim vetrom u sredu uveče, oko 22 sata, zahvatili su Kikindu i ostavili velike posledice na javnim i privatnim objektima. Prokisli su krovovi stambenih zgrada, privatnih kuća, ali i javnih ustanova.

СЛИКЕ СТРАШНОГ НЕВРЕМЕНА ИЗ КИКИНДЕ: Ветар ломио стабла, скидао црепове са кровова (ФОТО)

Foto: R. Šegrt

Snažan vetar, koji je duvao brzinom od oko 25 metara u sekundi, lomio je stabla, nosio crepove sa krovova, što je uzrokovalo prokišnjavanje zgrada. U pojedinim delovima grada, ali i na selima nestalo je i struje.

Zbog obilnih padavina za kratko vreme prokisli su stanovi u centru grada, u bloku „galadska“, u Nemanjinoj ulici, u zgradama kod Zelene pijace, na Mikronaselju i drugim delovima.

Prokisao je i novi ulaz u pozorište, koji je izgrađen pre tri godine.

- Voda se slivala niz lustere, na javljače požara, ventilaciju i sve druge instalacije – saznajemo od zaposlenih u pozorištu.

U stambenim zgrada prokislo je do trećeg sprata u bloku „galadska“, u Nemanjinoj ulici, u Hajduk Veljkovoj, kod pijace i drugim delovima grada.

- Vetar je na krovu pomerio nekoliko crepova, pa je kiša napunila tavan vodom, a onda je ona našla sebi put, pa je procurilo na plafon. Od sinoć nam kapa i curi sa plafona, pa držimo kofe, skupljamo vodu i čekamo majstore. Trebaće više nedelja da se osuše plafoni, ako ne bude nove kiše – prenosi iskustvo Kikinđanka koja živi na petom spratu zgrade u centru grada.

Stradali su stanovi sa severne strane, dok je suprotna bila bezbedna. Problem je što su tavani zatrpani starim stvarima, pa je pristup ljudima nekada skoro nemoguć.

Nevreme je oštetilo i poslovne objekte nekih firmi, pa su majstori u četvrtak ujutro imali pune ruke posla.

PROKISLO POZORIŠTE I ŠKOLE

Od jake kiše prokisao je novi ulaz u Narodno poozrište, voda su propustili i krovoi škola, a najviše oštećenja je na fiskulturnoj sali Gimnazije “Dušan Vasiljev” i Ekonomsko-trgovinske škole.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere