NA KRAJU PUTA, UVEK JE SRBIJA: Dan pobede obeležen i u Vranju

Дејан Ристић
Dejan Ristić

09. 05. 2022. u 14:35

KOMEMORATIVNOM skupom kraj Spomenika Revoluciji ispred Pedagoškog fakulteta, u Vranju je obeležen 9. maj, Dan pobede nad fašizmom u Drugom svetskom ratu.

НА КРАЈУ ПУТА, УВЕК ЈЕ СРБИЈА: Дан победе обележен и у Врању

D. Ristić

Gradonačelnik Vranja dr Slobodan Milenković je istakao da se, već više puta ranjavan i namučen, srpski narod u Drugom svetskom ratu ponovo našao na udaru sila mraka i bezumlja. Poslednjih godina, brojni su pokušaji revizije i prekrajanja istorije, ukazao je on.

- Nijedan drugi narod nije toliko stradao kao srpski narod i upravo zato, što smo svoju slobodu platili krvlju, mi nemamo drugi izbor od prava da svoju nezavisnost branimo po svaku cenu. Nemamo drugi izbor, jer rezervnu otadžbinu nemamo. Na kraju puta, uvek je Srbija - poručio je Milenković.

O genocidnom karakteru fašističke Nemačke i ogromnim razaranjima u Drugom svetskom ratu govorio je i profesor istorije vranjske Gimnazije Nenad Stojiljković. Vence i cveće na Spomenik Revoluciji položile su delegacije lokalne samouprave, vojske, policije i delegacije brojnih boračkih i civilnih udruženja. U programu su nastupili učenici Gimnazije Milica Stanković, Leonora Ristić, Đorđe Antić i Mihajlo Stanisavljević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

MALO NEDOSTAJE DA LEGO MUSKETARI ODU NA FLORIDU: Novac za gimnazijalce iz Kragujevca prikupljaju i građani