ZLATNI HEROJI NA BILBORDU: Žitelji Savinog Sela zahvalni sugrađanima Jarmili Činčurak i Milanu Simiću

Z. RAJIĆ

04. 05. 2022. u 08:38

U CENTRU Savinog Sela ovih dana osvanuo je bilbord, na kojem velikim slovima piše: "Naši heroji!" Tako su meštani ovog sela u opštini Vrbas iskazali poštovanje i zahvalnost svojim sugrađanima Jarmili Činčurak i Milanu Simiću, dobitnicima Zlatne plakete "Večernjih novosti" za najplemenitiji podvig u 2021. godini.

ЗЛАТНИ ХЕРОЈИ НА БИЛБОРДУ: Житељи Савиног Села захвални суграђанима Јармили Чинчурак и Милану Симићу

Foto S. B. G.

Njih dvoje su donirali kožu četvorogodišnjoj devojčici Kristini iz Beograda, koja je na više od 80 odsto tela zadobila teške opekotine od strujnog udara, kad je tokom igre dotakla žicu dalekovoda. Jarmila i Milan su donirali kožu sa obe butine i tako spasli život deteta, koje nisu poznavali.

- Kreni putem kojim ne idu svi i ostavi trag za sobom... Pruži ruku onima kojima je potrebno i pokaži da si čovek! - to je poruka sa bilborda, koju je sastavila žiteljka Savinog Sela Sanja Bulić Grković, inicijatorka ideje da selo pokaže koliko je ponosno na Jarmilin i Milanov podvig.

Bilbord je postavljen uz podršku MO SPS u Savinom Selu, u koordinaciji sa predsednikom pokrajinskog odbora stranke Dušanom Bajatovićem.

- Podržali smo hrabrost i plemenitost naših sugrađana o kojima priča cela Srbija, uz želju da njihov human gest posluži kao primer mladim generacijama - rekla je Samanta Rmuš.

Na bilbordu je fotografija Jarmile i Milana sa svečanosti u Skupštini grada Beograda, na kojoj su im 11. aprila uručene plakete "Večernjih novosti" za najplemenitiji podvig.

- Žao mi je što moja majka, koja je preminula u septembru prošle godine, nije prisustvovala toj svečanosti. Plaketu posvećujem njoj, jer me je naučila da pomažem. Ona bi ponosno prošetala Savinim Selom da vidi ovaj bilbord - kaže Milan.

Pano kojim su Savinoselci visoko uzdigli dobrotu svojih sugrađana do suza je ganuo Jarmilinog oca.

- Nije mogao da obuzda emocije. Plakao je pred bilbordom kao dete, od ponosa na svoju ćerku i na Milana, a svima nama u selu je puno srce što imamo takve junake - ističe Sanja.

LjUDINE I PO

DRAGAN Bulatović priznaje da ne zna da li bi imao petlju da to što su učinili njegove komšije uradi i za svoje najbliže, a kamoli za neke nepoznate.

- Iz priča znam koliko je bolno, na duži period, dati svoju kožu. Samo Jarmila i Milan znaju kako im je bilo. Oni su ljudine i po - naglašava Dragan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)