DEFICIT 25 MILIONA DINARA Gradsko veće usvojilo završni račun budžeta Kraljeva za 2021.

G. ĆIROVIĆ

29. 04. 2022. u 10:34

Članovi Gradskog veća na vanrednoj sednici usvojili su Predlog odluke o završnom računu budžeta grada Kraljeva za prošlu godinu i on će biti prosleđen odbornicima lokalnog parlamenta na razmatranje i konačno usvajanje.

ДЕФИЦИТ 25 МИЛИОНА ДИНАРА Градско веће усвојило завршни рачун буџета Краљева за 2021.

GU u Kraljevu

Prema rečima gradonačelnika dr Predraga Terzića, završni račun pokazao je da je tokom prošle godine ostvaren deficit od 25 miliona dinara u jednogodišnjeim prihodima, kao i da će taj minus biti „pokriven“ suficitom iz prethodnih godina koji iznosi 880 miliona dinara. On je pojasnio da je od tog suficita u formiranju ovogodišnjeg budžeta već ukalkulisano 580 miliona, a da će ostatak biti utrošen rebalansom.

- To znači da ćemo imati 300 miliona dinara da opredelimo za kapitalne investicije i kapitalno održavanje tako da će svi građani imati korist od toga. Imaće mogućnost da kroz predloge projekata realizuju one infrastrukturne potrebe koje nekada čekaju i godinama – rekao je gradonačelnik Terzić. - U ovogodišnjem budžetu planirali smo svega 80 miliona dinara za asfaltiranje puteva na seoskom području, ali smo i tada rekli da ćemo ta sredstva rebalansom značajno uvećati. Naravno, ulagćemo i u infrastrukturu u gradskom jezgru i u prigradskim naseljima.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!