POMOĆ ZA ZANATLIJE I MALE PREDUZETNIKE: Otvoren je Sajam preduzetništva i zanatstva

J. L.

22. 03. 2022. u 11:28

U KONGRESNOM centru Master Novosadskog sajma otvoren je Sajam preduzetništva i zanatstva, na kome se predstavilo više od 30 izlagača.

ПОМОЋ ЗА ЗАНАТЛИЈЕ И МАЛЕ ПРЕДУЗЕТНИКЕ: Отворен је Сајам предузетништва и занатства

foto: Pokrajinska vlada

- Imamo jasan cilj, da pomognemo ljudima da izađu na tržište. Važno je reći da je nastup učesnika na ovom Sajmu potpuno besplatan, a naša ideja jeste da osvetlimo i zanatstvo i preduzetništvo i da im pomognemo na razne načine. Kao direktna pomoć privredi je opredeljeno oko 400 miliona dinara, što turizmu, što samoj privredi za subvencionisanje kupvine repromaterijala, mašina, opreme, softvera, nematerijalne imovine, i to jeste direktna pomoć i podrška - poručio je Nenad Ivanišević, pokrajinski sekretarijat za privredu i turizam, dodajući da će danas biti raspisani javni konkursi iz oblasti zapošljavanja , ukupne vrednosti od više od 40 miliona dinara.

- Uvodimo jednu novinu u obloasti zapošljavanja, a to je da može da se konkuriše i sa zaposlenima koji su zaposleni na određeno vreme, ukoliko poslodavac želi da ih prevede na neodređeno. Vodimo računa o efektima trenbutne krize, hoćemo da sačuvamo što veći broj radnih mesta. Na osnovu dosadašnjih rezultata Sekretarijata, direktno smo sačuvali 4.500 radnih mesta i otvorili 500 novih radnih mesta, što smatramo da jeste naš zadatak. Trenutno imamo nisku stopu nezaposlenosti, ali želimo da ona bude još niža.

Sajam preduzetništva i starih zanata je namenjen ne samo privrednicima iz Novog Sada i Vojvodine, već svima koji žele da ojačaju i razviju svoj biznis, na taj način i privredu cele zemlje. Posetioci mogu dobiti odgovore na aktuelne teme kao što su e-fiskalizacija, Zakon o zanatstvu, brendiranje i zaštita intelektualne svojine.

- Sve više žena u Srbiji pokreće sopstveni posao i sa uspehom opstaje na tržištu, i zato smo pre nekoliko dana pružili podršku osnaživanju ženskog preduzetništva i potpisali Protokol o poslovno-tehničkoj saradnji sa Klubom preduzetnica Biznis na štiklama i na taj način ozvaničili našu saradnju - rekao je Slobodan Cvetković, direktor Novosadskog sajma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri