USKORO JEDINSTVEN VIDIKOVAC NA KABLARU: Potpisan ugovor između ministarstva i Grada Čačka

V. I.

18. 03. 2022. u 14:39

MINISTARKA trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić i gradonačelnik Čačka Milun Todorović potpisali su u petak Ugovor o izgradnji vidikovca na Kablaru, dok je sa Turističkom organizacijom Čačka zaključen Ugovor o nabavci trimarana.

УСКОРО ЈЕДИНСТВЕН ВИДИКОВАЦ НА КАБЛАРУ: Потписан уговор између министарства и Града Чачка

Foto: GU

Na sastanku sa gradskim rukovodstvom, sem ministarke Matić prisustvovali su Žikica Nestorović, državnim sekretarom i Dobrinom Đuković, šeficom kabineta.

Prea potpisanom Ugovoru, vrh Kablara uskoro će dobiti jedinstveni stakleni vidikovac koji će imati tri zasebne celine – platoa, od kojih će prvi biti podignut na grebenu, na 879 metara nadmorske visine. Vrednost ovog celokupnog projekta (izrada projektne dokumentacije i izgradnja objekta) je oko dva miliona evra. Trajanje projekta je dve godine, a Ministarstvo je finansijer za prvu godinu u vrednosti od 80 miliona dinara. Grad je finansirao izradu projektno tehničke dokumentacije u vrednosti od 15 miliona dinara. Takođe, Ministarstvo finansira i nabavku prvog ekološkog trimarana u Srbiji za prevoz turista u vrednosti od 20 miliona dinara, koji će biti jedinstven jer će se kretati na obnovljive izvore energije (solarni paneli).

Na sastanku u Gradskoj upravi, pored razgovora o projektima u vezi sa uređenjem Ovčar Banje i Ovčarsko-kablarske klisure, posebno o onima koje finansira resorno ministarstvo, pričalo se i na temu potencijalnih projekata koji bi doprineli razvoju turizma čačanskog kraja.

BONUS VIDEO: OVDE U TIŠINI MOLITVE NASTAJU LEKOVITI MELEMI: Manastir Svetog Apostola Tome


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MOBI BANKA POSTAJE YETTEL BANK