KARAKONDŽULE STARE TRI DECENIJE PRED PUBLIKOM: Nova izložba Zorana Petrušijevića Zopa

Дејан Ристић
Dejan Ristić

18. 03. 2022. u 13:28

U "Handlebaru" u Vranju, večeras će biti otvorena samostalna izložba slika Zorana Petrušijevića Zopa, pod nazivom "Karakondžule".

КАРАКОНЏУЛЕ СТАРЕ ТРИ ДЕЦЕНИЈЕ ПРЕД ПУБЛИКОМ: Нова изложба Зорана Петрушијевића Зопа

Promo

Nakon pauze od oko pet godina, Zoran Petrušijević Zop, jedan od najcenjenijih likovnih umetnika sa juga Srbije, svoja dela izlaže drugi put u poslednja tri meseca. Prethodna izložba slika ovog umetnika iz "bele faze", takođe je bila organizovana u "Handlebaru", u neformalnoj atmosferi i izazvala je veliko interesovanje javnosti.

Postavka "Karakondžula" broji preko 50 slika manjeg formata, kojima dominiraju ženske figure. Prva dela iz ovog opusa nastala su pre tri decenije, a Petrušijević mu se vratio u poslednje vreme i zaokružio ovu konceptualnu celinu. Radi se o "najautentičnijem izrazu Zopovog stvaralaštva", kako navodi Filip Jovanović iz Galerije i antikvarnice "Mamuze", koja je, zajedno sa "Handlebarom", organizator ovog događaja. Izložba je prodajnog karatktera i biće postavljena u naredne dve sedmice.

Zoran Petrušijević Zop se likovnim stvaralaštvom bavi duže od pola veka, a radio je i kao profesor na vranjskom Pedagoškom fakultetu. Osnovne i magistarske studije završio je u klasi čuvene Ljubice Cuce Sokić, a član ULUS-a je od 1972. godine. Izlagao je u najprestižnijim galerijskim prostorima u zemlji, a višestruki je učesnik „Oktobarskog salona“.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)