SVE SPREMNO ZA GRINFILD: Uređen prostor Industrijske zone u Prokuplju

D. Z.

08. 03. 2022. u 14:53

RADOVI na uređenju prostora od 16,6 hektara na području oko fabrike “Hisar” u Prokuplju završeni su i očekuje se preuzimanje ovog prostora od strane investitora.

СВЕ СПРЕМНО ЗА  ГРИНФИЛД: Уређен простор Индустријске зоне у Прокупљу

Foto: D. Z.

Kako je prilikom obilaska prostora Industrijske zone istakao dr Darko Laketić, narodni poslanik iz Prokuplja, pomenuti prostor u koji će se ulagati po grinfild sistemu uloženo je 170 miliona dinara.

Foto: D. Z.

- Prostor industrijske zone je već kopletno urbanizovan. Uređene su sve saobraćajnice, interne i eksterne, infrastruktura , kanalizaciona i vodovodna mreža do svake parcele, potom telekomunikaciona mreža kao i elektroinstalacija - ističe Laketić pojašnjavajući da je na prostoru Indisutrijske zone postavljen tzv pokretni trafo koji će obezbeđivati energiju do konačne izradnje statičnog industrijskog trafoa koji će koštati dodatni 190 miliona dinara. Inače, za sada na ulaganje u industrijsku zonu po grinfild sistemu čekaju tri investitora, jedan iz Nemačke i dva iz Turske.

- Otvranjem proizvodnih pogona na području Industrijske zone dovešće do potpunog smanjenja nezaposlenosti na području Topličkog okruga odnosno sve četiri opštine u Toplici. Posebna pogodnost jeste što se Indistrijskazona nalazi podjednako udaljena od svih naših opština, Kuršumlije, Blaca i Žitorađe- podvlači dr Darko Laketić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda