DAN ŽENA U NEGOTINU: Cveće i poklon čestitke majkama sa troje i više dece

S.M.J.

08. 03. 2022. u 13:21

ZA Međunarodni dan žena predstavnici lokalne samouprave uručili su cveće i novčanu poklon čestitku majkama koje su u 2020. rodile treće, četvrto, peto dete i šesto dete.

ДАН ЖЕНА У НЕГОТИНУ: Цвеће и поклон честитке мајкама са троје и више деце

Foto: S.M.Jovanović

Poklon čestitku u visini od po 10.000 dinara i buket cveća dobilo je 29 žena sa prebivalištem u opštini Negotin koje su prošle godine rodile treće, četvrto, peto i šesto dete.

-Majke su naš ponos i treba vas poštovati 365 dana u godini a ne samo na današnji dan. Kao roditelj troje dece znam koliko truda i energije majke ulažu u podizanje više dece i za veliko poštovanje je vaša odluka o svakom proširenju porodice. U našoj opštini u poslednjih pet godina svake godine oko tridesetak majki se odluči na treće, četvrto, peto i šesto dete što je više u odnosu na neki raniji period i mi ćemo naredne godine sigurno pojačati finansijske mere za podršku porodicama sa više dece. Tradicionalno na Dan žena uručujemo vam poklon čestitku u znak zahvalnosti jer naša lokalna zajednica postaje brojnija zahvaljujući vama. Želim vam puno sreće i radosti i puno zdravlja vašoj deci- rekao je Vladimir Veličković, predsednik opštine Negotin.

Foto: S.M.Jovanović

 

Lokalna samouprava nastoji da podstakne rađanje i kroz obezbeđenje raznih stimulacija. Po Odluci o finansijskoj podršci porodici, na besplatan vrtić ima pravo svako treće i naredno dete u porodici kad i na besplatnu užinu u školama. Po 10.000 dinara mesečno isplaćuje se majkama koje su rodile treće dete a nisu u radnom odnosu.

Svakom prvorođenom detetu opština Negotin obezbeđuje jednokratnu pomoć u visini od 30.000 dinara, za drugo 35.000, treće i četvrto po 40.000 dinara.

Inače, opština daruje i prvorođenu bebu, a ove godine ta je novčana čestitka u visini od po 66.048 dinara, koliko je iznosila prosečna republička zarada, uručena Marijani Simić iz Jabukovca, majci blizanaca Nikoline i Matea, prvorođenih negotinskih beba u 2022.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)