EPIDEMIJA U PIROTSKOM OKRUGU: Zaraženo još 197 osoba, u bolnici 31 pacijent

V.Ć.

11. 02. 2022. u 16:36

STRUČNjACI Centra za kontrolu i prevenciju bolesti pri pirotskom ZZJZ, procenjuju da je epidemiološka situacija u okrugu vanredna sa tendencijom da pređe u katastrofalnu. Prema poslednjim podacima ove zdravstvene ustanove, u okrugu je testirano 411 osoba, od kojih je 197 laboratorijski potvrđeno na kovid infekciju.

ЕПИДЕМИЈА У ПИРОТСКОМ ОКРУГУ: Заражено још 197 особа, у болници 31 пацијент

Foto: V.Ć.

U Pirotu je zaraženo 126 osoba, dok su ostali iz okonih mesta:Dimitrovgrada, Bele Palanke i Babušnice. Procenjuje se da je broj zaraženih daleko veći, međutim mnogi se ne javljaju lekarima.

U pomenutoj ustanovi kažu da je na lečenjuu Opštoj bolnici u Pirotu, trenutno 31 građanin. Najviše ih je iz Pirota.

Od početka godine, u okrugu je registrovano 4.969 laboratorijski povtrđenih slučajeva zaraze, dok je od posledica infekcije preminulo 27 osoba. Kumulativne stope zaražavanja u Pirotu i Palanci su i dalje u porastu. U tijabarskoj kovid ambulanti u poslednja 24 časa obavljeno je 454 pregleda, dok je u dečjoj kovid ambulanti bilo 124 pregleda.

Povodom Sretenja, iz ZZJZ obaveštavaju građane, da 15. februara Centar za mikrobiologiju i Centar za kontrolu i prevenciju bolesti neće raditi. Narednog dana, u sredu 16.februara, moguće je uraditi antigeni test od 9 časova, dok će se uzimanje briseva za PSR test raditi od 8 časova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PUBLIKA JE OSTALA U ŠOKU: Ruski as je reagovao kao niko nikada posle poraza (VIDEO)