DO OBNOVE DVA PUTIĆA: Kraljevčani planiraju rekonstrukciju devastirane Autobuske stanice

G. ĆIROVIĆ

07. 02. 2022. u 15:01

POTPUNO devastirana Autobuska stanica u centru Kraljeva posle višedecenijskog propadanja zbog nerešenih i zamršenih imovinsko-pravnih odnosa, sredinom prošle godine konačno je postala vlasništvo lokalne samouprave.

ДО ОБНОВЕ ДВА ПУТИЋА: Краљевчани планирају реконструкцију девастиране Аутобуске станице

G.Šljivić

Iz gradske kase je bivšem vlasniku, preduzeću “Autotransport“ u stečaju, isplaćeno oko 79 miliona dinara, a u Programu uređivanja građevinskog zemljišta za ovu godinu planirana je izrada projekta za rekonstrukciju i dogradnju Autobuske stanice.

- Kada projekat bude završen imaćemo dve mogućnosti, da kao grad obezbedimo sredstva za rekonstrukciju pri čemu bi upravljanje Autobuskom stanicom preuzelo neko od postojećih javnih preduzeća ili bi se osnovalo novo za tu delatnost, ili možemo da zaključimo partnerstvo sa nekim od zainteresovanih privatnika koji bi obavio rekonstrukciju i određeni period ubirao prihod za otplatu uloženih sredstava – kaže dr Predrag Terzić, gradonačelnik Kraljeva.

G.Šljivić

Devastirana Autobuska stanica u Kraljevu

Za koju god da se Kraljevčani opciju odluče, biće sasvim izvesno potrebno određeno vreme i dosta novca da Autobuska stanica koja trenutno ima status stajališta bez prava da naplaćuje usluge i peronizaciju autobusa, ispuni sve propisane uslove za obavljanje predviđene delatnosti.

A, do tada, svi putnici koji autobusima pristižu na ovo zapušteno stajalište i dalje će imati ružan prvi utisak o gradu na Ibru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VREME JE ZA SPEKTAKL – DRUGA ŠANSA ZA MILIONERE ILI 15. TITULA ZA KRALJEVE? Pogledajte šta nas očekuje u finalu Lige šampiona!