NI TRAGEDIJA NIJE UBRZALA OBNOVU MOSTA: Deonica kod vršačkog sela Vlajkovac gde su stradala dva fudbalera - rizična (VIDEO)

J. J. BALjAK

04. 02. 2022. u 08:39

OGRADA na mostu kod vršačkog sela Vlajkovac nije popravljena ni dve sedmice od tragične smrti dva mlada fudbalera, čiji je automobil 17. januara probio metalnu konstrukciju i upao u kanal Dunav-Tisa-Dunav.

НИ ТРАГЕДИЈА НИЈЕ УБРЗАЛА ОБНОВУ МОСТА: Деоница код вршачког села Влајковац где су страдала два фудбалера - ризична (ВИДЕО)

Deonica obezbeđena samo plastikom / Foto J. J. B.

Njen odvaljeni deo još visi iznad ovog vodotoka, dok kritičnu deonicu obezbeđuju samo crveno-bele plastične barijere i zaštitna traka. Nadležni kažu da će po hitnom postupku to bolje obezbediti, a za ovu godinu najavljuju i dugoočekivanu rekonstrukciju celog mosta.

Stanovnici Vlajkovca, koji su duboko potreseni ovom tragedijom, međutim ističu da su se godinama unazad obraćali "Putevima Srbije" kako bi dotrajalu ogradu popravili i, pre svega, most osvetlili, budući da je reč o veoma frekventnom delu međunarodnog puta Beograd-Vršac-Temišvar, koji se nalazi na samom izlazu iz sela. Most na kanalu DTD kod Vlajkovca izgrađen je šezdesetih godina prošlog veka. Dugačak je 84 metara, a poslednji put je saniran 1990. Od tada, osim postavljanja novog sloja asfalta, na njemu ništa nije rađeno.

- Ovo nije jedina saobraćajna nesreća u kojoj je automobil sleteo s našeg mosta u kanal. Samo u poslednjih nekoliko godina troje ljudi je tako izgubilo život. Jedan je čudom preživeo - podseća predsednik sela Safet Tihić. - Put je u tom delu nepregledan, naročito kada se ide ka Beogradu, jer se most nalazi na samoj krivini. Zato smo, između ostalog, i tražili da ga osvetle, ali su svi naši zahtevi bili odbijani pod izgovorom da se za to nema para. Da je stanje mosta u katastrofalnom stanju uverili su se i inženjeri novosadske firme "Most-NS". Oni će o tome izvestiti "Puteve Srbije" i po njihovom nalogu u što kraćem roku najpre ukloniti deo ograde koji je bio probijen. Tu će privremeno postaviti zaštitne betonske barijere, dok most u potpunosti ne bude rekonstruisan.

- Sama konstrukcija mosta je u dobrom stanju, ali na površinskom delu ništa ne valja. Šetačke staze su devastirane i pune rupa, a i ograda, koja je postavljena pre tačno tri decenije, potpuno je propala. To sve mora u toku ove godine biti zamenjeno, o čemu ćemo i izvestiti "Puteve Srbije" - kaže, za "Novosti", Milan Cupara, vlasnik "Most-NS". - Postavljanje stubova javne rasvete na samom mostu je neizvodljivo, jer su pešačke staze veoma uske, pa bi kandelabri predstavljali prepreku za prolaznike.

Foto J. J. B.

NESREĆE ČEKAJU DA SE DESE

OSIM ova dva devetnaestogodišnjaka, koja su sletela s mosta i utopila se u prevrnutom automobilu, pre nekoliko godina tu je na sličan način život izgubio i jedan mladi motociklista. U kanal DTD automobilom je upao i jedan predstavnik turske ambasade, ali je, srećom, uspeo da izađe iz plutajućeg vozila i tako preživi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a