ODLIKOVANJA ZA DIREKTORA ARHIVA VOJVODINE: Dr Nebojša Kuzmanović dobio dve povelje u Izraelu

V.V.S.

25. 01. 2022. u 14:39

DIREKTOR Arhiva Vojvodine dr Nebojša Kuzmanović primio je od Univerziteta Bar-Ilan Povelju za izuzetne zasluge za negovanje sećanja na Holokaust i saradnju ustanove koju predvodi sa ovim Univerzitetom, kao i Povelju izraelskog parlamenta, Kneseta, te MSP Izraela za izuzetan doprinos jačanju veza između dve zemlje

ОДЛИКОВАЊА ЗА ДИРЕКТОРА АРХИВА ВОЈВОДИНЕ: Др Небојша Кузмановић добио две повеље у Израелу

Arhiv Vojvodine

Među mnogobrojnim publikacijama Arhiva Vojvodine na temu jevrejskog prisustva na području jugoistočne Evrope, povod za posetu dr Kuzmanovića državnom Univerzitetu Bar-Ilan, nadomak Tel-Aviva, bila je promocija engleskog izdanja knjige Deportacija bačkih Jevreja 1944. Ovo izdanje je priređeno u saradnji sa Institutom Sal Van Gelder pri Univerzitetu Bar-Ilan. Na video konferenciji, naročitu pažnju privuklo je obraćanje premijera u zameni i ministra spoljnih poslova Jaira Lapida, izlaganje doajena naučno-istraživačkog rada u oblasti Holokausta, prof. Jehude Bauera, jednog od urednika knjige Aleksandra Bursaća iz Arhiva Vojvodine, te istoričara Joela Rapela. Među prisutnima na promociji ovog kapitalnog dela, koje je sada dostupno istraživačima iz svih delova sveta, bio je i direktor Centra Simon Vizental Efraim Zurof.

Povelju Univerziteta Bar-Ilan, dr Kuzmanoviću je uručio prof. Arie Rajh, zamenik rektora, u prisutvu prof. Zehavit Gros, direktora Instituta Sal Van Gelder, dr Olge Goldin, direktora univerzitetske biblioteke i dr Rahel Levi-Drumer, akademskog sekretara Univerziteta Bar-Ilan. Povelju Kneseta i MSP Izraela, u Predstavništvu PKS u Jerusalimu, uručio je Josef Žamboki, preživeli Holokausta iz Beograda i Kanjiže, u prisustvu ambasadora Dana Orijana, direktora Odeljenja za Balkan pri izraelskom MSP, otpravnika poslova Mihajla Tripića, izaslanika odbrane potpukovnika Milomira Isailovića, konzula Dušana Vujovića i počasnog konzula Srbije u Izraelu, Aleksandra Nikolića.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna