PLJUŠTE KADROVSKE PROMENE: Direktor komunalnog preduzeća u Grdelici podneo ostavku

Игор Митић
Igor Mitić

30. 12. 2021. u 18:10

POSLE kritika i najave gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića da će Zoran Jović, direktor JKP „Grdelica“ biti smenjen on je podneo ostavku.

ПЉУШТЕ КАДРОВСКЕ ПРОМЕНЕ: Директор комуналног предузећа у Грделици поднео оставку

foto: I. Mitić

Cvetanović je to potvrdio za govornicom Skupštine grada i dodao da će Jović obavljati funkciju do izbora novog direktora na narednoj sednici lokalnog parlamenta.

- Na prvoj narednoj sednici, krajem januara ili početkom februara, Skupština će konstatovati njegovu ostavku, a on će to tada obavljati samo neodložne poslove, jer to preduzeće nema drugog direktora – rekao je Cvetanović.

Prve kritike na Jovićev račun iznete su na nedavnoj sednici Gradskog veća kada se raspravljalo o planu rada JKP „Grdelica“. Cvetanović je u sredu, prvog dana skupštinskog zasedanja, najavio Jovićevu smenu, jer je u toku parlamentarne rasprave, baš od ovog direktora, kako je rekao, prvi put čuo da se na više lokacija u grdeličkom kraju vrše istraživanja vezana za otvaranje rudnika kao i za nameru da se na Rupskoj reci izgradi još jedna mini-hidroelektrana. Rupska reka je vodozahvat iz koje se Grdelica i okolina snabdevaju vodom za piće.

Na sednici skupštine bira se i novi direktor JP „Toplana“ umesto Novice Stojanovića koji je takođe podneo ostavku. Njega će na to mesto zameniti dosadašnji član Gradskog veća Miloš Ilić, koji je nedavno iz Aktivne Srbije prešao u SNS.

Razlozi za Stojanovićevu ostavku nisu poznati, ali se ona nezvanično povezuje sa tim što se Leskovcem proneo glas da će „Toplana“ uskoro biti privatizovana. Ove glasine temelje se i na izjavama gradonačelnika Cvetanovića da on lično smatra da u pojednim gradskim preduzećima treba uspostaviti javno-privatno partnerstvo. U tom kontekstu, osim „Toplane“, pomenuo je i Gradsku autobusku stanicu odnosno JP „Pijaca“.

 

BONUS VIDEO:

TRUBE, SVETLA, DEDA MRAZOVI: U centru Beograda dobro raspoloženje uoči novogodišnjih praznika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili