EPIDEMIJA U RUDNIČKO-TAKOVSKOM KRAJU: Preminula dva pacijenta, od 66 novoobolelih osmoro dece

M. BOŠNjAK

22. 11. 2021. u 12:25

BITKU protiv virusa korona izgubila su, nažalost, još dva pacijenta u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. Bili su godišta 1938. i 1948.

ЕПИДЕМИЈА У РУДНИЧКО-ТАКОВСКОМ КРАЈУ: Преминула два пацијента, од 66 новооболелих осморо деце

Foto: M. B.

U toj „crvenoj“ zoni trenutno se leči 31 pacijent, prema preseku od jutros u sedam sati.

- Kod njih 29 potvrđen je korona virus. Tokom protekla 24 sata primljene su četiri osobe sa simptomima koji ukazuju na korona virus, jedna je otpuštena na kućno lečenje – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice.

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu danas je, po svojoj ustaljenoj praksi minulih sedmica za dane vikenda ili praznika, saopštio zbirni broj osoba kod kojih je registrovan virus korona za sva tri prethodna dana. Njih ukupno ima 66, među njima je još osmoro dece.

- U petak, subotu i nedelju u kovid ambulanti Doma pregledano je ukupno 638 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj kovid ambulanti 139 dece. Na bolničko lečenje upućeno je 15 osoba – potvrdila je danas ta ustanova.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminule su 182 osobe. U celom tom periodu korona virusom ukupno je, po dosadašnjim zvaničnim podacima, zaraženo 6.358 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, obolelo je njih 2.506, od kojih 381 dete.

Do juče nekim od četiri raspoloživa cepiva protiv kovida-19 u ovom kraju prvi put je vakcinisano ukupno 17.746 lica, drugu dozu primilo ih je 16.838, a treću, buster 8.200. Vakcinu protiv sezonskog gripa do juče je primila 1.061 osoba.

BONUS VIDEO: NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

DOSTA SA LAŽIMA! Crvena zvezda objavila kompletan snimak i detalje razgovora koji su prethodili tuči Naneli - Lazarević! (VIDEO)