HUMANITARNI KONCERT ZA MALOG VUKAŠINA: Nedostaje oko 5.000 evra za četvrtu operaciju

Зорана Рашић
Zorana Rašić

12. 11. 2021. u 18:38

KAKO bi se prikupila sredstva da desetogodišnji Vukašin Despotović iz Paraćina, koji se od rođenja bori sa cerebralnom paralizom, bude četvrti put operisan, Kulturno-umetničko društvo „Boki 4. jul“ Paraćin, u saradnji sa KUD „Branko Krsmanović“ iz istog grada i Pozorištem, organizuju humanitarni koncert.

ХУМАНИТАРНИ КОНЦЕРТ ЗА МАЛОГ ВУКАШИНА: Недостаје око 5.000 евра за четврту операцију

Foto: Fejsbuk

Događaj će biti organizovan 26. novembra od 18 sati u pozorišnoj sali, a cena karte je sto dinara. Sav novac biće uplaćen za lečenje ovog mališana, odnosno za operaciju koja bi trebalo da se izvede početkom decembra, kada u susednu Ćupriju dolaze hirurzi iz Rusije. Cena ove operacije i neophodne rehabilitacije u Mađarskoj je nešto više od 5.000 evra, a Vukašin bi se time  delimično oslobodio bolova u mišićima gornjih i donjih ekstremiteta koji nastaju usled spazama zbog bolesti.

Foto: Fejsbuk

O ovom dečaku „Novosti“ su prvi put pisale 2016. godine, nakon što je već imao za sobom jednu operaciju u Tuli (Rusija) u Centru novih medicinskih tehnologija, gde su se lečili mnogi oboleli od cerebralne paralize. Nakon toga, mališan je imao još jednu operaciju u Rusiji, koja je plaćena humanitarnim sredstvima, a zatim i operaciju u Turskoj 2018. godine . Nju je finansirala država. Inače, dečak je rođen u sedmom mesecu trudnoće, vodio je dugo bitku za život na neonatologiji u Kragujevcu, ali su , nažalost, ostale velike posledice u vidu cerebralne paralize.

Mali Vukašin je u invalidskim kolicima i ima potpuni invaliditet, ali je cilj njegovih roditelja da izvuku maksimum iz njegovih preostalih fizičkih mogućnosti i da ne trpi bolove. Osim lečenja, potrebna mu je i rehabilitacija, ali i bolja invalidska kolica i sva druga pomagala koja bi bila od pomoći...

Pohađa treći razred osnovne škole po posebnom programu.

SMS I RAČUNI

Za pomoć Vukašinu da ode na četvrtu operaciju treba upisati 147 i poslati SMS na 3030. Za slanje iz Švajcarske upišite human147 i pošaljite SMS na 455.

Dinarski račun je: 160-445289-93, devizni: 00-540-0001512.4

IBAN: RS35160005400001512424
SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)