VENCI NA SPOMENIK POBEDNIKU: U Paraćinu prigodno obeležen Dan primirja u Velikom ratu

Зорана Рашић
Zorana Rašić

11. 11. 2021. u 14:50

DRŽAVNI praznik 11. novembar - 103. godišnjica potpisivanja primirja u Prvom svetskom ratu - u Paraćinu je obeležen u centru grada ispred Spomenika Pobedniku, odnosno stradalim borcima u Velikom i drugim oslobodilačkim ratovima.

ВЕНЦИ НА СПОМЕНИК ПОБЕДНИКУ: У Параћину пригодно обележен Дан примирја у Великом рату

Z. Rašić

Parastos stradalima održalo je sveštenstvo Hrama Svete Trojice, a zatim je usledilo polaganje venaca i cveća i prigodno obraćanje istoričara Marka Milovanovića koji je podsetio na ovaj istorijski događaj u kome je Srbija bila na strani pobednika, kao i uvek, na strani pravde i slobode.

Obeležavanje Dana primirja organizovali su Opština Paraćin, Crkva Svete Trojice, Udruženje potomaka ratnika Srbije od 1912. do 1920. godine, Udruženje ratnih vojnih invalida, Kulturni centar Paraćin i Zavičajni muzej.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

HUMANITARNI BAZAR U SMEDEREVU: Prodaja rukotvorina za pomoć bolesnim sugrađanima