VELIKA INVESTICIJA U KOSOVSKOJ MITROVICI: Položen kamen temeljac za izgradnju Kulturnog centra

D.Z.

08. 11. 2021. u 15:34

POVODOM gradske slave svetog Dimitrija u seernoj Mitrovici danas je položen kamen temeljac za izgradnju Kulturnog centra.

ВЕЛИКА ИНВЕСТИЦИЈА У КОСОВСКОЈ МИТРОВИЦИ: Положен камен темељац за изградњу Културног центра

Foto: D. Z.

Polaganju kamenu temeljca prisustvovali su predstavnici Srpske liste, predsednik Goran Rakić, potpredsednik Igor Simić, gradonačelnik severne Mitrovice Milan Radojević kao i predsednik Privremenog organa Aleksandar Spirić.

- Ono što smo planirali da sprovedemo 13. oktobra prekinuli smo na žalost kada su jedinice policije iz Prištine upale na sever Kosmeta. Tada smo planirali polaganje kamena temeljca, ali sada sprovodimo obećanje koje smo dali polaganjem kamena temeljca za objekat od oko pet haljada kvadrata sa četiri etaže - istakao je Milan Radojević, gradonačelnik severne Mitrovice pojašnjavajući da će se u objektu naći bioskopska i pozorišna sala, biblioteka, gradski muzej , balska dvorana.

Ističući zahvalnost i ostalim gradonačelnicima sa severa koji su se složili da se objekat finansira sredstvima iz Fonda za sever, gradonačelnik Radojević ističe da će izgrdnja objekta iznositi 3,5 miliona evra.

Foto: D. Z.

Da je izgradnja Kulturnog centra ali i stambenih objekata zalog za budućnost i opstanak na ovim prostorima smatra i Aleksandar Spirić, predsednik Pribremenog organa opštine Mitrovica koji posebno ističe da je od protekle godine do sada podeljeno više od sedam stotina stambenih jedinica izgrađenih sredstvima Vlade Srbije,Kancelarije za Kosovo i Metohiji ali i grada Beograda.

STANDARD

- Naša Mitrovica je oduvek bila sredina koja je poznata po kulutir i sportu a izgradnja Kulturnog centra ravna se sa izgradnjom bilo koje druge institucije jer su građani opštine severna Mitrovica i te kako talantovani a sa druge strane već 22 godine su uskraćeni za jedan ovakav objekat. Zato sa zadovoljstvom mogu da istaknem da će Kulturni centar biti izgrađen po najmodernijem projektu u kojem će biti istalitrani tehnika i tehnologija po najvišem standardu i što je najvažnije konačno naši talenti će imati mogućnost da neguju svoje znanje -istakla je o izgradnji Kulturnog centra zamenica gradonačelnika severne Mitrovice Andrijana Hodžić.

BONUS VIDEO: 

ROĐENA KAO PRINCEZA, UMRLA KAO SKROMNA ŽENA: Srpska kraljica Marija je nekada bila uzor narodu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!