NAJBOLJI NA SVETU: Veliki uspeh studenata Ekonomskog fakulteta u Beogradu

B.B.

08. 11. 2021. u 11:59

STUDENTI Ekonomskog fakulteta u Beogradu su najbolji na svetu u rešavanju studije slučaja. Članovi EKOF "Case Study" kluba pobedili su na globalnom finalu takmičenja ,,Cambridge Global Case Competition" koje organizuje Cambridge Consulting Network.

НАЈБОЉИ НА СВЕТУ: Велики успех студената Економског факултета у Београду

Ekonomski fakultet

Naši akademci su posebno bili pohvaljeni za detaljnu analizu tržišta, strukturu prezentacije, kao i odličan javni nastup. U pobedničkom timu su Aleksa Antić, Anastasija Lončarević, Ksenija Đikanović i Manja Haviža.

U finalnom takmičenju učesnici su imali zadatak da odaberu optimalnu zemlju za izgradnju nove fabrike električnih vozila, kao i da predlože strategiju i plan implementacije. Naši studenti su preporučili Nemačku, kao optimalnu zemlju, rukovodeći se političkim uslovima, razvijenošću tržišta, kapacitetom radne snage i troškovima transporta.

Budući ekonomisti su se najpre, u konkurenciji više od 100 timova, plasirali u top 15. Imali su zadatak da reše problem u lancu snabdevanja koji se odnosio na manjak čipova. Nakon što su u svojoj grupi bili najbolji, obezbedili su mesto u top pet i finalno takmičenje.

Obe runde takmičenja su trajale po sati i po. U žiriju su bili predstavnici najvećih globalnih menadžmentskih konsultanstkih kuća iz Londona  - McKinsey i BCG .

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

KO JE ROBERT FICO: Čovek koji prkosi NATO-u i neće da prizna tzv. Kosovo