GUŽVA PRED KOVID AMBULANTOM: U Paraćinu preko 130 pregleda, 66 novozaraženih

Зорана Рашић
Zorana Rašić

26. 10. 2021. u 13:34

NIMALO optimistična slika ispred kovid ambulante Grudnog odeljenja u Paraćinu: jutros je masa ljudi čekala ispred ulaznih vrata, a i dalje raste broj zaraženih i hospitalizovanih.

ГУЖВА ПРЕД КОВИД АМБУЛАНТОМ: У Параћину преко 130 прегледа, 66 новозаражених

Foto: Z.Rašić

U ovu ambulantu dolaze pacijenti na dalju dijagnostiku nakon pregleda u kovid ambulanti Doma zdravlja. Kako ističe dr Snežana Zlatković, načelnica Grudnog odeljenja, medicinski radnici padaju sa nogu jer je na lečenju na odeljenju i u dnevnoj bolnici više od pedeset bolesnika.

Foto Z. Rašić

Grudno odeljenje Opšte bolnice Paraćin

- Na odeljenju leže samo oni sa upalom pluća, ostali oboleli od kovida su na kućnom lečenju. Kod nas je pregleda juče bilo preko 130, više od šezdeset ima novozaraženih. Nemamo intubirane pacijente jer nemamo jedinicu intenzivne nege. To je razlog što anesteziolozi iz naše bolnice idu u ispomoć u Kruševac – napominje dr Zlatković.

Dodaje da na Grudnom koriste obične kiseoničke maske, dok se pacijenti kojima je potrebna veća litraža kiseonika šalju u kruševačku bolnicu.

U kovid ambulanti Doma zdravlja juče je bilo 125 pregleda, 121 urađen antigenski test i 24 uzeta uzorka za PCR. Među antigenski testiranim bila su 42 deteta, a od 66 pozitivnih ukupno je dvadeset sedmoro dece, od toga 20 đaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri