PREMINULA TRI PACIJENTA, 60 NOVOZARAŽENIH: Epidemiološki presek za Gornji Milanovac

M. BOŠNjAK

25. 10. 2021. u 15:29

TRI osobe su, nažalost, preminule u Kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, tokom minula 24 sata. Bili su godišta 1940, 1952 i 1971.

ПРЕМИНУЛА ТРИ ПАЦИЈЕНТА, 60 НОВОЗАРАЖЕНИХ: Епидемиолошки пресек за Горњи Милановац

Foto: M.Bošnjak

- Svi su bili nevakcinisani, sa pratećim bolestima, komorbidetima – potvrdio je dr Predrag Šutić, v.d. direktora te bolnice. – U „crvenoj“ zoni, prema preseku od jutros u sedam sati, na lečenju od kovida-19 je 35 pacijenata. Od njih, virus korona potvrđen je kod 34, jedan ima negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 časa, primili smo četiri osobe sa simptomima koji ukazuju na korona virus, jednog pacijenta prevezli smo u Klinički centar u Kragujevac.

Ne smanjuje se broj novoinficiranih korona virusom u Rudničko-takovskom kraju, gde ih, prema današnjim zvaničnim podacima Doma zdravlja u Gornjem Milanovcu, ima 60, od kojih je, nažalost, još četrnaestoro dece.

- U Kovid ambulanti Doma zdravlja, u danima vikenda, pregledano je ukupno 450 osoba, od kojih u Pedijatrijskoj ambulanti 99 dece, na hospitalizaciju je upućeno 12 osoba

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u Rudničko-takovskom kraju preminula je 161 osoba. U celom tom periodu, korona virusom ukupno je, po dosadašnjim podacima, zaraženo 5.407 lica. Od tog broja, samo od početka avgusta ove godine, u četvrtom talasu epidemije, obolelo je njih 1.534, od kojih 197 dece.

„Blago“ raste broj osoba u ovom kraju, vakcinisanih protiv kovida-19. Do sada, prvu dozu bilo koje od četiri raspoloživa cepiva, primilo je 17.153 za to zainteresovanih, drugu 16.370 a treću buster 4.485. Statistički, vakcinisano je nešto više od trećine stanovništva celog ovog kraja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO - Srpska fabrika vakcina

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a