ŠTAB ZA VANREDNU SITUACIJU: Negotinci, poštujte mere, vakcinišite se!

S. M. JOVANOVIĆ

23. 10. 2021. u 17:35

ŠTAB za vanrednu situaciju za teritoriju opštine Negotin uputio je apel građanima da poštuju mere i da se vakcinišu protiv kovida.

ШТАБ ЗА ВАНРЕДНУ СИТУАЦИЈУ: Неготинци, поштујте мере, вакцинишите се!

Foto: S. M. Jovanović

Zbog sve većeg broja obolelih od kovida, a trenutno ih je u opštini Negotin aktivno 337, Štab za vanredne situacije za teritoriju opštine Negotin uputio je apel građanima da vakcinacijom sačuvaju svoje i zdravlje svojih najmilijih, ali i da se pridržavaju epidemijskih mera jer se „samo tako ublažiti i sprečiti širenje opakog virusa”.

-U protekloj nedelji preminula su četiri naša sugrađana, a svedoci smo da se epidemijske mere ne sprovode, da je svakog dana preko 30 odsto od testiranih lica pozitivno na testu i da se sve veći broj hospitalizuje na kovid odeljenjima ZC Negotin sa bronhopneumonijom ili upućuju na dalje lečenje u kruševačku Kovid bolnicu. Svakodnevno se susrećemo sa kršenjem epidemijskih mera u prodavnicama, na ulici, šetalištima. I pored molbi i upozorenja Štaba u protekla tri meseca, da se vakcinišemo, izbegavajući vakcinaciju - nevakcinisanjem, ušli smo u začarani krug iz kojeg izlaza nema i gde mutacija virusa, među nevakcinisanima, dovodi i do oboljevanja sve većeg broja vakcinisanih, kao i dece i mladih. Time, kao i nepoštovanjem epidemijskih mera, ugrozili smo normalan život i funkcionisanje zdravstvenog sistema i našu opštinu uveli među lokalne samouprave sa procentualno najvećom stopom zaražavanja a sa druge strane  sa procentualno najmanjim brojem vakcinisanih – navode u Štabu za vanredne situacije u Negotinu.

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje “Timok” u Zaječaru  u Negotinu su prvu dozu neke od dostupnih vakcina primila 12.014 ili 44,16 odsto građana, a kompletno je vakcinisano njih 11.496 odnosno 42,25 odsto.

Procenat vakcinisanih u opštinama u okruženju je veći, pa je tako u Kladovu, na dan 20. oktobar, kompletno vakcinisano 9.029 ili 58,32 odsto punoletnih građana, u Boru 16.086 ili 44,23 odsto punoletnih građana,  a u Majdanpeku 5.887 osoba ili 43,53 odsto građana.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!