BIRAJU 513 ČLANOVA: Raspisani izbori za 54 mesne zajednice na teritoriji Kruševca 28.novembra

S.Babović

18. 10. 2021. u 15:38

IZBORI za Savete mesnih zajednica u Kruševcu raspisani su za 28.novembar, a svi punoletni građani će moći da biraju svoje predstavnike iz 101 naseljenog mesta,u okviru 54 mesne zajednice na teritoriji grada.

БИРАЈУ 513 ЧЛАНОВА: Расписани избори за 54 месне заједнице на територији Крушевца 28.новембра

Foto: GU

Odluku o raspisivanju izvora potpisao je Predrag Vukićević, predsednik Skupštine grada,koji je najavo da će izborna komisija početkom ove nedelje doneti uputstvo za sprovođenje izbora,kao i potrebne obrasce za kandidovanje.

- Izbori za Savet mesne zajednice sprovode se po pravilu neposredno i tajnog glasanja na osnovu opšteg i jednakog izbornog prava, u skladu sa Statutom Mesne zajednice i Odlukom o mesnim zajednicama na teritoriji grada Kruševca - navodi Predrag Vukićević,predsednik Skupštine grada.

-Za člana Saveta mesne zajednice, može biti izabran punoletan, poslovno sposoban građanin koji ima prebivalište na teritoriji te Mesne zajednice.

Foto: GU

U skladu sa teritorijalnim principom, u seoskim mesnim zajednicama koji su sastavljeni iz više sela, svako selo bira svoje članove Saveta mesne zajednice, u skladu sa brojem koji je određen u Statutu mesne zajednice.Kandidata za člana Saveta mesne zajednice predlaže najmanje 10 građana sa biračkim pravom i prebivalištem na području MZ od 1. do 10.novembra, od 7 do 18 sti u Službi MZ.

Izbore koje sprovodi posebna izborna komisija za MZ, birački odbori i Drugostepena izborna komisija su nestranački, što, između ostalog, podrazumeva da se tokom kampanje ne ističe stranačka pripadnost i ne koriste obeležja bilo koje političke partije.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

NAŠI HEROJI: Intervju sa doktorkom iz kovid ambulante

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)