PLASTENICI ZA SOCIJALNO UGROŽENE PORODICE: Šansa za zaradu, podrška humanitarne organizacije ASB poljoprivrednicima iz Kruševca

S.BABOVIĆ

15. 10. 2021. u 14:58

UKUPNO 12 socijalno ugroženih porodica iz Kruševca dobilo je šansu da kroz projekat humanitarne organiacije ASB započne ili nastavi poljoprivrednu proizvodnju zahvaljujući doniranim plastenicima i opremi.

ПЛАСТЕНИЦИ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ ПОРОДИЦЕ: Шанса за зараду, подршка хуманитарне организације АСБ пољопривредницима из Крушевца

Foto: GU

Predstavnici nemačke organizcije i korisnici programa, potpisali su u petak ugovore o donaciji u Gradskoj upravi,gde je predočeno da će kroz projekat „Direktna socio – ekonomska pomoć ugroženim porodicama i pružaocima socijalnih usluga u lokalnim zajednicama u Srbiji“, samo u Kruševcu imati 12 korisnika.

Projekat finansira nemačko Ministarstvo spoljnih poslova, a implementira ASB uz podršku lokalnih samouprava.

Donacija iznosi 18.000 eura, dok je učešće Grada Kruševca - 3000 evra.

- Sa lokalnom samoupravom imamo dugogodišnju uspešnu saradnju, pomažemo socijalno ugroženim porodicama i amrginalnim grupama-napominje Zorica Đivojinović, menadžerka u ASB-u.

- Tokom prošle godine smo korisnicima programa u više lokalnih sauprava donirali opremu vrednu 180.000 evra, dok je ove godine taj iznos - 170.000.

Planirano je da se u okviru tekućeg projekta, do kraja godine podeli više od 80 plastenika,a osim u Kruševcu,projekat se realizuje u Vladičinom Hanu,Lučanima, Arilju,Šidu, Dimtriovgradu i u Leskovcu.

Nakon postavljanja plastenika, svim korisnicima biće održane i terenske obuke, gde će se na praktičan način upoznati sa proizvodnjom, potencijalnim rizicima i problemima sa kojima se proizvođači mogu susresti kao i koracima ka uspešnoj i profitabilnoj proizvodnji dobara.

- Grad pomađe poljoprivrednicima kroz niz mera subvencija,ali i kroz podršku pri osiguranju useva,višegodišnjih zasada, što će poljoprivednicima biti na rapsolaganju od naredne godine - napominje Marko Knežević,pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu.

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO:

ČUVAR ĐERDAPSKE KLISURE: Obnovljena Golubačka tvrđava - atrakcija koju vredi videti

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!