OTVORENA BIRALIŠTA: Negotinci danas biraju odbornike u lokalnom parlamentu

S.M.J.

17. 10. 2021. u 08:05

U OPŠTINI Negotin danas se održavaju lokalni izbori. Glasa se na 72 biračka mesta, od kojih su 17 u Negotinu, a 55 ih je u 38 krajinskih sela.

ОТВОРЕНА БИРАЛИШТА: Неготинци данас бирају одборнике у локалном парламенту

Foto: S.M.J.

Građani, njih 37.313, koliko ih je na dan 15. oktobar upisano u Jedinstveni birački spisak, biraju 45 odbornika između 141 kandidata sa šest izbornih listi.

Prva na glasačkom listiću našla se izborna lista naprednjaka i socijalista „Aleksandar Vučić –  Za našu decu – Ivica Dačić“ sa 45 kandidata. Prvi na listi je aktuelni predsednik opštine i poverenik negotinskih naprednjaka, Vladimir Veličković.

Pod rednim brojem je lista „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“ sa 15 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Milan Milošević, master pedagog.

Lista „Krsta Stanković Njenjulović – Narodna stranka“ na glasačkom listiću je pod rednim brojem tri. Nosilac i prvi na listi koja ima 35 kandidata za odbornike, nešto više od dve trećine od ukupnog broja odbornika je diplomirani inženjer agroekonomije Krsta Stanković Njenjulović.

Pod brojem četiri na glasačkom listiću je lista „NADA za Negotin – Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) – Demokratska stranka Srbije (DSS) – Nacionalno demokratska alternativa – dr Miloš Jovanović – Žika Gojković“ sa 16 kandidata za odbornike, koju predvodi prvi na listi Mirko Maksimović, inženjer geodezije.

Lista „Zdrava Srbija – Milan Stamatović“, peta je na glasačkom listiću. I ona je jednotrećinska sa 15 kandidata za odbornike, a prvi na listi je Aleksandar Srbljak, muzički saradnik i sportista.

Pod rednim brojem šest na glasačkom listiću našla se lista „Savez 90 Zelenih Srbije – Miloš Simić“. Ovo je četvrta jednotrećinska lista koja učestvuje na negotinskim lokalnim izborima. Ima 15 kandidata za odbornike, a nosilac i prvi na listi je Miloš Simić, diplomirani farmaceut.

S.M.J.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna