U KOVID ZONI 24 PACIJENTA: Epidemija u rudničko-takovskom kraju

M. BOŠNjAK

23. 09. 2021. u 13:58

OD početka epidemije u martu 2020. do sada preminula 141 osoba, ukupno je zaraženo 4.184

У КОВИД ЗОНИ 24 ПАЦИЈЕНТА: Епидемија у рудничко-таковском крају

Foto: M.B.

Menja se, srećom na bolje, bolnička epidemijska „slika“ rudničko-takovskog kraja. I dalje bez smrtnih ishoda u kovid zoni Opšte bolnice u Gornjem Milanovcu, gde se trenutno leče 24 pacijenta (troje manje nego juče).

- Prema preseku jutros u 7.30 sati, od 24 pacijenta u crvenoj zoni, virus korona potvrđen je kod 22, dva imaju negativne rezultate testiranja. Tokom protekla 24 sata u kovid zonu primljene su još dve osobe sa simptomima koji ukazuju na taj virus, četiri pacijenta su otpuštena na kućno lečenje, jedan je prebačen u Kovid bolnicu u Batajnici – izjavio je danas dr Predrag Šutić, v. d. direktora te bolnice

Dom zdravlja u Gornjem Milanovcu, do ovog izveštavanja, zvanično nije saopštio broj osoba novoinficiranih virusom korona, kojih je juče bilo 32.

Od marta prošle godine, to jest od početka epidemije kovida-19 do danas, u rudničko-takovskom kraju preminula je 141 osoba. U celom tom periodu korona virusom ukupno su zaražena 4.184 lica, a od tog broja, samo od početka avgusta ove godine do danas, u četvrtom talasu epidemije obolelo je njih 651.

U njemu je, od ukupnog broja stanovnika, do juče (21. septembra) vakcinisana trećina. Evo i kako: prvom dozom bilo koja od četiri raspoloživa cepiva vakcinisano je 16.660 osoba, drugom 15.810, a trećom, buster dozom 2.640.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a