DOPRINOS OČUVANJU ZDRAVLJA I ŽIVOTNE SREDINE: Šabac se priključuje Evropskoj nedelji mobilnosti

V. M.

21. 09. 2021. u 19:35

GRADONAČELNIK Šapca dr Aleksandar Pajić potpisao je danas povelju o učešću u Evropskoj nedelje mobilnosti.

ДОПРИНОС ОЧУВАЊУ ЗДРАВЉА И ЖИВОТНЕ СРЕДИНЕ: Шабац се прикључује Eвропској недељи мобилности

Foto: V. Mitrić

Time se grad Šabac našao među 26 gradova i opština u Srbiji koje su potvrdile spremnost da daju svoj doprinos očuvanju životne sredine i zdravlju drugih izborom načina prevoza.

Ovogodišnja tema je “Održiva mobilnost za zdraviji život“ pod sloganom: “Krećimo se održivo! Ostanimo zdravi!” U skladu sa pomenutom temom u fokusu su mentalno i fizičko zdravlje, bezbednost i odgovor na kovid pandemiju.

-Kao grad imamo mnogo toga da pokažemo, za naredna dva dana pripremili smo niz aktivnosti kako bismo promovisali i podigli svest o značaju zdravih vidova kretanja. Jedna smo od retkih lokalnih samouprava koje su donele strateške dokumente na Skupštini grada o održivosti urbane mobilnosti. U saradnji sa Savetom za koordinaciju poslova bezbednosti u saobraćaju na putevima na području grada Šapca i Agencijom za bezbednost saobraćaja Republike Srbije radimo na edukaciji naših najmlađih sugrađana. Već danas smo organizovali posete osnovnim školama gde su prvaci dobili na poklon knjigu “Pažljivkova pravila u saobraćaju”. Možemo da se pohvalimo da u prethodnih nekoliko godina nemamo smrtnih ishoda dece učesnika u saobraćaju - naveo je gradonačelnik Šapca dr Pajić.

Kako je rekao centralni deo manifestacije Evropske nedelje mobilnosti je 22. septembar – Dan bez automobila, kada će Masarikovu ulicu zatvoriti za saobraćaj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)