ODRŽAN ZBOR: Profesionalni vatrogasci u Kikindi obeležili svoj dan i slavu

R. Šegrt

17. 09. 2021. u 16:22

POLICIJASKA uprava u Kikindi danas je prvi put obeležila Dan Sektora za vanredne situacije i Slavu vatrogasaca-spasilaca.

ОДРЖАН ЗБОР: Професионални ватрогасци у Кикинди обележили свој дан и славу

Foto: R. Šegrt

Tim povodom u centru grada održan je zbor Vatrogasno-spasilačkog bataljona i održana pokazna vežba na kojoj su rađanima i učenicima osnovnih škola prikazani deo vozila i opreme. U sedištu ovog sektora, u Vatrogasnom dobru, održan je obred proslave slave.

Kao je za “Novosti” rekao Branislav Maletin, komandant vatrogasno-spasilačkog bataljona, ova jedinica je dobro opremljena i ima dovoljan broj vatrogasaca.

- Nažalost, takva situacija nije u pet područnih jedinica u opštinama: Senta, Ada, Kanjiža, Čoka i Novi Kneševac. U Kikindi trenutno imamo dovoljan broj ljudi, ali u područnim vatrogasno-spasilačkim jedinicama nedostaje bar desetak, a možda i više vatrogasaca. Slab je odziv na konkurse za prijem koji se objavljuju jednom ili dva puta godišnje. Opremljenost je, takođe, dobra. U Kikindi su sva vozila nova, dobili smo ih od MUP-a u poslednje dve godine. Sledi opremanje područnih jedinica, jer sve imaju dosta stara vozila. Potrebmo je najmanje pet, po jedno za svaku jedinicu – rekao je Maletin za “Novosti”.

Učenicma nižih razreda osnovnih škola danas su prikzani deo vozola i opreme, kao i manja vežba gašenja mogućeg požara vodom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024