TEHNIČKU VODU IMAĆE DO VEČERAS: Otklonjen kvar na magistralnom cevovodu kod Kruševcu

S.BABOVIĆ

13. 09. 2021. u 16:06

KVAR nastao noćas na magistralnom cevovodu u Lipovcu kod Kruševca usled čega su ceo grad, kao i deo Ćićevca i tri sela u Trsteniku ostali bez vode, je saniran i od 15 sati krenulo se sa puštanjem vode u sistem.

ТЕХНИЧКУ ВОДУ ИМАЋЕ ДО ВЕЧЕРАС: Отклоњен квар на магистралном цевоводу код Крушевцу

Foto: S. Babović

Do 21 sat očekuje se da sistem bude pun i na raspolaganju korisnicima koji se snabdevaju sa jezera Ćelije u Kruševcu i okolini,a nešto kasnije voda bi trebalo da stigne i do meštana dela Ćićevca i tri sela na teritoriji Trstenika.

I dalje je na snazi procena da će voda moći da se koristi za piće najranije za 6 dana, tek nakon kako pravila nalažu,tri povoljna rezulata analiza Zavoda za javno zdravlje Kruševac i zvaničnog odobrenja ove ustanove.

- Naša ekipe je od noćas radila na otklanjanju kvara,zamenjen je ventil na magistralnom cevovodu DN 1000 i DN 300,koji služi za napajanje sela sa desne strane reke Rasine - navodi Vladimir Milosavljević,direktor JKP Vodovod Kruševac.

Foto: S. Babović

Zbog detekcije tog kvara,bilo je neohodno da se obustavi kompletno vodonabdevanje na magistralnom cevovodu od deonice Šavrana ka rezervoaru Lipvoac, dužine 8 kilometara i bilo je potrebno da se isprazni glavni kruševački rezervoar u Lipovcu.

Parametri vode, poput mutnoće i količine hlora praćeni su i prethodnih nekoliko sati, a od 15 sati se i počelo sa puštanjem vode iz rezervoara Lipovac u sistem, budući da su parametri bili zadovoljavajući.

- Tehnička voda se može koristiti za sanitarne potrebe i za pripremu hranu uz kuvanje - navodi Milosavljević.

Za sve korisnike obezbeđeno je 15 fiksnih i 9 pokrentih cisterni,a trenutno su postavljene fiksne cisterne na lokacijama:Ustanova „Nata Veljković“, vrtić Pionir kod Dunav centra, Gerontološki centar, Vrtić „Neven“, Pionirski park, Kovid bolnica Kruševac (dve cisterne), Kovid ambulanta IMK „14.oktobar“, Dečiji dispanzer.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna