NAKON HAVARIJE U KRUŠEVCU: U Opštoj bolnici rade samo hitne operacije - Obezbeđene cisterne za Kovid bolnicu

S. BABOVIĆ

13. 09. 2021. u 08:52 >> 13:35

CISTERNA sa vodom za pacijente na dijalizi priključena je u krugu Opšte bolnice Kruševac.

НАКОН ХАВАРИЈЕ У КРУШЕВЦУ: У Општој болници раде само хитне операције - Обезбеђене цистерне за Ковид болницу

Foto: Novosti

Cisterne će se smenjivati sve dok traje prekid u vodosnabdevanju nastale usled havarije na magistralnom cevovodu u Lipovcu kod Kruševca. Opšta bolnica Kruševac snabdeva se sa alternativnog rezervoara na Bagdali i vode će biti sve dok se ne iscrpu te zalihe.

Kako nam je ranije potvrdila direktorka bolnice dr Vesna Stević-Gajić, u bolnici se rade samo hitne operacije, a sve druge intervencije iz tzv ”hladnog programa” odložene su do sanacije kvara.
U bolnici je trenutno hospitalizovano 275 pacijenata.
Ukupno 18 osnovnih i srednjih škola na teritoriji Kruševc danas nema nastavu u učionicama, po preporuci prosleđenoj iz Školske uprave. Kako su “Novosti” pisale, roditelji đaka će blagovremeno biti obavešteni o daljem razvoju događaja.
Vodosnabdevanje je prekinuto za oko 113.000 korisnika u Kruševcu, kao i za meštane Ćićevca i tri sela na teritoriji Trstenika koja su priključena na regionalnu akumulaciju. Očekuje se da svi korisnici dobiju alternativnu mogućnost snabdevanja putem mobilnih i stacionarnih cisterni, prema planu postavljanja u vanrednim situacijama. Ekipe kruševačkog “Vodovoda“ su na terenu i rade na otklanjanju kvara.     


OBEZBEĐENE CISTERNE ZA KOVID BOLNICU

U Kovid bolnici Kruševac, obezbeđene su cisterne sa pijaćom i tehničkom vodom, potvrđeno je “Novostima” u toj zdravstvenoj ustanovi. Ova bolnica priključena je na sistem gradskog Vodovoda, gde je od jutros prekinuto vodosnabdevanje usled havarije na magistralnom cevovodu u Lipovcu.
Dr Vladan Cvetanović, direktor Kovid bolnice, predočava za “Novosti” da je iz jedne od ranijih donacija ustanovi sačuvana i flaširana voda, koja se distribuira bolesnicima.Trenutno je u Kovid bolnici na lečenju nešto više od 400 pacijenata iz cele Srbije.
     

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)