KRUŠEVAC GETO: Pokažemo da Pavle, Dimitrija i Viktoria nisu sami

S. Babović

30. 08. 2021. u 15:35

POPULARNI sastav “Kruševac geto” pozvao je Kruševljane da se u što većem broju priključe humanitarnom bazaru sa koncertom 5.septembra na rukometnim terenima na Bagdali.

КРУШЕВАЦ ГЕТО: Покажемо да Павле, Димитрија и Викториа нису сами

Foto: Novosti

Ceo događaj koji organizuje Udruženje građana “Prava žena” biće posvećen nesporednom sakupljanju sredstava za tri obolela mališana iz Rasinskog okruga,a sada već tradicionalnim bazarima koji se organizuju svakog meseca u Kruševcu, priključila se i popularna grupa.

- Tokom čitavog dana sakupljaće se prilozi za naše sugrađane koji su zdravstveno ugroženi i tokom čitavog dana biće prebogat kulturno-umetnički sadržaj, a kao šlag na torti uveče će biti spektakularan koncert “Kruševac geta” kakav do sada niste videli-navodi se u Fejsbuk obraćanju “Kruševac geta”. - Molimo vas da dođete u što većem broju i da pokažemo da Pavle, Dimitrija i Viktoria nisu sami, da su njihovi sugrađani uz njih!

U Udruženju “Prava žena” predočavaju da će bazar 5.septembra biti celodnevan,trajaće od 10 do 22 sata. Sakupljanje poklon-vaučera i donacija već je krenulo. Svi se nadaju dobrom rezultatu kako bi se pomoglo malim borcima. Pavle Dimitrijević (5) oboleo je od cerebralne paralize,sve do prve godine nije mogao da sedi, nije koristio ruke. Njemu su neophodna sredstva za dalje lečenje, fizikalne terapije, logopedske i defektološke tretmane, putne troškove, smeštaj.

Foto: Budi human

Akcija traje i za malu Viktoriu Stanković, koja ima samo tri godine. I ona ima dijagnozu cerebralne paralize, i da bi napredovala, potrebna su sredstva za njenu terapiju. Dimitrije Lazić(5),ima retku bolest cerebralnog sistema- “čardž” sindrom. Uz velike napore i vežbu napravio je pokrete vojničkog puzanja i uspeva da sedi samostalno,ali prostora da napreduje je mnogo.

Foto: Budi human

Rehabilitacije, pregledi, ortopedska pomagala,slušni aparat, terapija u rehabilitacionim centrima neophodni su da bi Dimitrije što više postao samostalan. Mališanima se može pomoći i slanjem humanitarnih poruka na broj 3030 i to 1036 za Pavla, 981 za Viktoriu,606 za Dimitrija.

Foto: Budi human

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili