SMOTRA ALTERNATIVACA: Tradicionalni „Strit-art“ festival u Kraljevu

G.Ć.

20. 08. 2021. u 13:09

U ORGANIZACIJI Kulturnog centra „Ribnica“, a uz podršku lokalne samouprave, u Kraljevu se do 28. avgusta održava tradicionalni, ovog puta desetodnevni „Strit-art“ festival, koji će okupiti mlade ljude iz cele Srbije koji se bave alternativnim umetnostima.

СМОТРА АЛТЕРНАТИВАЦА: Традиционални „Стрит-арт“ фестивал у Краљеву

foto: KC Ribnica

Program je praktično počeo izložbom slika i crteža mladog umetnika Stefana Mihailovića, a nastavljen je izradom murala na potpornom zidu Atletskog stadiona kraj Ibra u centru grada.

Učenici kraljevačke Umetničke škole sa profesorkom Alisom Matović do 22. avgusta radiće mural veselog kolorita, uz figuraciju u pokretu koja naznačava igru, sport, radost, kreativnost i lepotu života, mladosti, umetnosti.

Naredne nedelje, na sportskim terenima kraj Ibra za najmlađe Kraljevčane održaće se zabavne, sportske i dramske radionice, kao i mala škola crtanja i slikanja dok će biblioteka KC Ribnica na svom štandu besplatno upisivati zainteresovane sugrađane.

U dvorištu takozvane Francuske kuće, u petak, 27. avgusta, predviđen je koncert Kralja Čačka, dok će dan kasnije na Trgu srpskih ratnika nastupiti rok bendovi Artan Lili, Negativ i Suril.

Kao i prethodnih godina, svi programi „Strit-art“ festivala besplatni su za publiku.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!