BISERI KLASIKE NA TRGU: Vojvođanski simfonijski orkestar nedelju u Zrenjaninu

B.Grujić

14. 08. 2021. u 11:18

VOJVOĐANSKI simfonijski orkestar, u sklopu letnje.vojvođanske turneje, održaće u nedelju 15. avgusta na centralnom gradakom trgu u Zrenjaninu, sa početkom u 20.30 časova muzičko veče pod nazivom Biseri klasične muzike.

БИСЕРИ КЛАСИКЕ НА ТРГУ: Војвођански симфонијски оркестар недељу у Зрењанину

Foto: Vojvođanski simfonijski orkestar

Prepoznatljive numere simfonijskog i operskog repertoara, obogatiće sjajni solisti  Dragana Radaković sopran, Ljubica Vraneš mecosopran i Dragoljub Bajić bas, a posebnu magijudonosi mlada violinistkinja, dvanaestogodišnja Lana Zorjan, jedna od visoko rangiranih učesnika prestižnog takmičenja „Grand prize virtuoso" u Muzikferajnu u Beču.

Za dirigentskim pultom Vojvođanskog simfonijskog orkestra je Aleksandar Kojić, stalni dirigent orkestra opere Srpskog narodnog pozorišta, koji je Zrenjanincima, nakon koncerta u Subotici, odakle je krenula turneja, obećao još jedan nadahnut muzički hepening, povodom deset godina rada orkestra, pod ovim imenom.

Ulaz na koncert je besplatan.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja