POKRETNI RENDGEN NA LISTI ŽELJA: Nema panike i pored povećanog broja obolelih od korone

B.Grujić

12. 08. 2021. u 17:37

NA sastanku sa medicinskim radnicima Zrenjanina, gradonačelnik Simo Salapura, uz zahvalnost na njihovom požrtvovanom radu, istakao je da i pored povećanog broja zaraženih prema zvaničnim podacima Zavoda za javno zdralje, nema mesta panici i da grad čini sve kako bi se nabavila oprema koja nedostaje i još spremnije dočekao mogući novi talas epidemije.

ПОКРЕТНИ РЕНДГЕН НА ЛИСТИ ЖЕЉА: Нема панике и поред повећаног броја оболелих од короне

Foto: grad Zrenjanin

- Moramo biti spremni, ne zna se koliko će još broj zaraženih rasti - naglasio je gradonačelnik Zrenjanina, uz napomenu da su na sastanku sa zrenjaninskim lekarima dogovorene aktivnosti koje će doprineti još boljoj organizaciji.

- Tražili smo nabavku pokretnog rendgena, koji bi znatno olakšao trijažu u delu primarne zdravstvene zaštite i smanjio pritisak na bolnicu - naglasio je dr Mile Kovačević, specijalista za plućne bolesti u bolnici dr Vasa Savić, ističući da je vakcinacija i dalje najbitniji segment i da mnogi pacijenti misle da ukoliko imaju neku bolest, na primer  štitne žlezde, da je to razlog da se ne vakcinišu.

Inače, od  januara ove godine, kada su dostavljene prve doze vakcine protiv Covida 19 od strane Instituta za virusologiju, vakcine i serume Torlak, Zavodu za javno zdravlje Zrenjanin, u Srednjobanatskom okrugu ukupno je aplikovano 124.525 doza vakcine protiv Kovid-19. 

VAKCINISANO VIŠE OD 61 HILjADE GRAĐANA

Prema podacima Zavoda za javno zdravlje u Zrenjaninu, do sada je sa dve doze vakcinisano 61.309 žitelja pet opština srednjeg Banata.

APLIKOVANO 124 HILjADE VAKCINA

Za područje Srednjobanatskog okruga, aplikovano je 124.525 doza vakcine, najviše u Domu zdravlja u Zrenjaninu, 87.456, u Novom Bečeju 13.583, Žitištu 10.018, Sečnju 7.725 i Srpskoj Crnji 5.743 doza.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)