PRVI MEMORAJLNI BOKSERSKI TURNIR U ZRENJANINU: Takmičenje omaž slavnom zrenjaninskom bokseru

B. Grujić

14. 07. 2021. u 16:01

PRVI memorijalni međunarodni turnir u boksu Zvonimir Zvonko Vujin održava se ovog vikenda u Kristalnoj dvorani u Zrenjaninu, a na dvodnevnom turniru učestvovaće više od 60 boksera iz Srbije i šest država regiona.

ПРВИ МЕМОРАЈЛНИ БОКСЕРСКИ ТУРНИР У ЗРЕЊАНИНУ: Такмичење омаж славном зрењанинском боксеру

FOTO: grad Zrenjanin

Memorijal u konkurenciji kadeta, kadetkinja, seniora i seniorki, otvara se u subotu, 17. jula, u 14 časova i planirano je da borbe traju do 20 časova, dok će u nedelju, 18. jula, finalne brobe početi u 18 i trajati do 20 časova, a meč turnira između mlade reprezentativke Srbije Aleksandre Rapaić, iz Žitišta i Nikoline Gajić, najavljen je za subotu uveče.

FOTO: grad Zrenjanin

Vukosava Đapić Atanacković, sekretar Sportskog saveza Zrenjanina, pozvala je zrenjaninsku publiku da prisustvuje mečevima i naglasila značaj Memorijala u čast proslavljenog olimpijca Zvonka Vujina.

FOTO: grad Zrenjanin

- U organizaciji turnira, pored Bokserskog saveza Srbije, učestvuju Grad Zrenjanin, Sportski savez grada i bokserski klubovi Banat i Petrovgrad iz Zrenjanina, uz pokroviteljstvo Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu - istakla je Vukosava Đapić Atanacković.

FOTO: grad Zrenjanin

Zvonimir Zvonko Vujin

Na prvom memorijalu u Zrenjaninu nastupiće kompletna.kadetska reprezentacija Srbije, a među brojnim bokserima, na šta bi pokojni Vujin sigurno poaebno bio ponosan, biće mnogo domaćih, talentovanih boksera.

Rođeni zrenjaninac

Zvonimir Vujin rođen je 28. juna 1943, godine u Zrenjaninu, bio je član bokserskog kluba Banat i 57 puta državni reprezentativac Jugoslavije, četvorostruki prvak države, prvak Balkana i Mediterana i vicešampion Evrope. Osvojio je dve bronzane olimpijske medalje, u Meksiku 1968. godine, u lakoj kategoriji i u Minhenu 1972. godine, u poluvelter kategoriji, a osvajač je i nekada prestižnih jugoslovenskih bokserskih priznanja, Zlatne rukavice 1965. i Oskara popularnosti  1971. godine. 

Preminuo je 8. decembra 2019. godine u Zrenjaninu.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)