BOGAT DVODNEVNI PROGRAM: Tradiocionalna manifestacija "Kulturno leto u Rumenki – Petrovdan" 11. i 12. jula

Lj.P.

09. 07. 2021. u 11:42

TRADICIONALNA manifestacija "Kulturno leto u Rumenki- Petrovdan" kojom meštani slave sećanje na zaštitnike mesta Svete apostole Petra i Pavla obeležiće se 11. i 12. jula.

БОГАТ ДВОДНЕВНИ ПРОГРАМ: Традиоционална манифестација Културно лето у Руменки – Петровдан 11. и 12. јула

FOTO: KS Rumenka

Prvi dan je rezervisan za institucionalno obeležavanje u Kulturnom centru "Rumenka" uz bogat kulturni i umetnički program sa početkom u 17 časova dok je za drugi dan manifestacije, planiran bogat festivalski muzički program na otvorenom, na terenu FK

"Jedinstva" sa početkom u 19,30 a održava se u organizacionoj sinergiji lokalne samouprave, Udruženja "Čuvari tradicije i narodnog blaga", FK "Jedinstva" uz podršku Kulturnog centra "Rumenka".

Program počinje nastupom pijanistkinje Petre Spasojević, zatim će biti promovisan Katalog graditeljskog nasleđa Rumenke uz predstavnike Zavoda za zaštitu spomenika kulture Grada Novog Sada i Kulturnog centra "Rumenka". Projekat je realizovan u okiviru međuinstitucionalne saradnje pomenutih ustanova uz video-produkciju foto-dokumentacije materijalnog nasleđa Rumenke.

Publika će imati priliku da posluša koncert u duhu tradicionalnog melosa ansambla "Etnofonija". Za večernje časove planiran je teatarski program najpre za decu i mlade sa predstavom "Kraljevski festival bajke" teatra Talija iz Beograda(početak u 19 časova) a zatim će za stariju publiku uslediti večernja scena.

Muzička komedija pod nazivom "Cimet i vanila" Zvezdara teatra i Balkan pokreta biće izvedena sa početkom u 20 časova na sceni Kulturnog centra "Rumenka".

Ceo događaj biće organizovan u skladu sa važećim naredbama Kriznog štaba za vanredne situacija Grada Novog Sada i preporukama Republike Srbije u vezi sa sprečavanjem širenja virusa Covid-19, maske su obavezne kao i poštovanje socijalne distance.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri