DA SE ZBLIŽE I RAZVIJAJU SARADNJU: Omladinski ambasadori zapadnog Balkana u Novom Sadu (FOTO)

J. S.

07. 07. 2021. u 19:23

OMLADINSKI evropski ambasadori, njih 35, sa područja Zapadnog Balkana koji ovih dana borave u Novom Sadu, susreli su se sa OPENS ambasadorima na događaju koji je organizovan ispred budućeg Omladinskog centra u Kineskoj četvrti.

ДА СЕ ЗБЛИЖЕ И РАЗВИЈАЈУ САРАДЊУ: Омладински амбасадори западног Балкана у Новом Саду (ФОТО)

Foto: Grad Novi Sad

Razgovarali su o aktivnostima, ciljevima i programima organizacija, kao i o značaju učešća mladih u društveno – kulturnom životu regiona.

Prisutne je pozdravio član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin koji je istakao da je to sjajna prilika da se mladi iz Novog Sada povežu sa mladima iz regiona i da razmene ideje i ostvare saradnju.

- Sa saradnicima iz OPENS-a i omladinskim udruženjima, dobrim tempom i na dobar način, Grad Novi Sad nastavlja da se bavi omladinskom politikom. Takvom sinergijom postižemo dobre rezultate a ovo je prilika da se naš grad još jednom potvrdi kao dobar domaćin. Siguran sam da će omladinski ambasadori iskoristiti boravak u Novom Sadu da se umreže i postave temelje nekog budućeg zajedničkog delovanja - rekao je Cvjetićanin.

Foto: Grad Novi Sad

 

Događaju je prisustvovao i šef za informisanje, komunikaciju i medije Delegacije Evropske Unije u Srbiji Pol Anri Prese koji je objasnio da ovakvi projekti imaju za cilj da se mladi sa područja Zapadnog Balkana osnaže, da im se približi Evropa i da daju povratnu informaciju gde sebe vide u okviru Evropske Unije. On je izrazio zadovoljstvo što su se omladinski ambasadori prvi put susreli baš u Novom Sadu, gradu koji ima tradiciju otvorenosti prema ljudima iz svih krajeva sveta, poznatom kao bivša Omladinska prestonica Evrope i kao buduća Evropska prestonica kulture.

Sa mladima su razgovarali i predstavnica mreže Mladih evropskih ambasadora Selena Tasić, koordinator OPENS-a Vukašin Grozdanović i predstavnik Fondacije EXIT Ivan Petrović. Omladinski ambasadori su predstavili svoje aktivnosti i poslali poruku o važnosti učešća mladih u društvu, kroz aktivizam, kreativnost, kulturni dijalog i saradnju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!