UNAPREĐENJE PREDŠKOLSKOG VASPITANJA: Odbornici Rekovca usvojili strategiju

Z. Gligorijević

05. 07. 2021. u 14:32

Odbornici Skupštine opštine Rekovac na poslednjoj sednici usvojili su Strategiju unapređivanja predškolskog vaspitanja i obrazovanja opštine Rekovac za period 2021-2025. godine.

УНАПРЕЂЕЊЕ ПРЕДШКОЛСКОГ ВАСПИТАЊА: Одборници Рековца усвојили стратегију

Foto: Z.Gligorijević

Strategija će biti realizovana iz IPA pretpristupnih fondova Evropske unije kroz projekat „Podrška reformi sistema predškolskog vaspitanja i obrazovanja – SUPER“, koji ima za cilj obezbeđivanje kontinuiteta reformskih promena u predškolskom vaspitanju i obrazovanju u Republici Srbiji.

Očekivani rezultati projekta su jačanje profesionalnih kapaciteta JLS za planiranje i upravljanje predškolskim vaspitanjem i obrazovanjem, jačanje profesionalnih kompetencija praktičara u PU i unapređivanje legislativnog okvira za predškolsko vaspitanje u skladu sa važećim propisima.

 Opšti cilj je unapređenje kvaliteta života dece predškolskog uzrasta kroz uspostavljanje različitih programa zabavnog i edukativnog karaktera, uz uvažavanje potreba porodice i lokalne zajednice, a u cilju obrazovanja i vaspitanja dece na teritoriji opštine Rekovac.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)