POSLE PISANJA “NOVOSTI”: Zahvaljujući ljudima velikog srca sestre Jovanović pod sigurnim krovom

D. Ristić

25. 06. 2021. u 07:43

SESTRE Jovanović uselile su se u kuću renoviranu zahvaljujući ljudima velikog srca, a nakon pisanja "Novosti".

ПОСЛЕ ПИСАЊА “НОВОСТИ”: Захваљујући људима великог срца сестре Јовановић под сигурним кровом

Foto D. R.

Podstanarski život u podrumu, bez struje i vode, sa skromnim pokućstvom koje su delile sa bakom Vidosavom (72), za tri sestre je sada prošlost. Milena (14), Maja (13) i Milica Jovanović (10) ostale su bez reči od silne sreće tokom svečanog useljenja u renovirani dom u Vlasu iznad Vranja.

Ključeve su im predali predstavnici organizacije "Srbi za Srbe", koji su rukovodili akcijom.

- Sanjala sam da se moje devojčice useljavaju u novu kuću i smatrala sam to znakom, a muž mi nije verovao. Doživela sam neizmernu sreću, da mi se san zaista i ostvari - kaže majka Biljana.

Foto D. R.

Renovirana kuća sestara Jovanović

Oduševljenja sestara deli i baka Vidosava, ali i najmlađi član porodice, Vukašin (3) koji sa roditeljima živi u Trsteni, na administrativnoj liniji sa Kosmetom. I on će, kada poraste, doći u kuću u Vlasu i poći u ovdašnju školu.

Kuću je, pre nekoliko godina, započeo otac Goran Jovanović, ali su radovi zapeli zbog nedostatka novca, pa je i to započeto počelo da propada. Značajan doprinos oko renoviranja dao je Novica Cvetković, laborant u ovdašnjoj zdravstvenoj stanici, neizbežni hroničar i akter svega što se dešava u Poljaničkom kraju. Za svoj angažman, Novica je dobio zahvalnicu organizacije "Srbi za Srbe" i mnoge reči hvale porodice Jovanović.

Brojne kompanije, organizacije i pojednici su, osim pokućstva, obezbedili i pomoć u vidu životnih namirnica, garderobe, školskog pribora, ali i užinu za devojčice za proteklu školsku godinu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NELE I OKI PORUČUJU „STRUJU ŠTEDI“: Evo u čemu je ključ za osvajanje fiće