ŽIVE U MEMLI, SAN NOVI DOM: Muke sestara Jovanović u Vlasu kod Vranja

D. RISTIĆ

30. 11. 2020. u 13:19

DEVOJČICE Milenu, Maju i Milicu Jovanović, koje sa bakom žive u veoma teškim uslovima u Vlasu, kod Vranja, posetili su predstavnici organizacije "Srbi za Srbe" sa obećanjem da će im pomoći da završe započetu kuću.

ЖИВЕ У МЕМЛИ, САН НОВИ ДОМ: Муке сестара Јовановић у Власу код Врања

Foto D. Ristić

Oni su zajedno sa ocem devojčica obišli započeti objekat i razmatrali kako da pomognu kako bi se devojčice u nju uselile pre naredne zime.

Milena (13), Maja (12) i Milica (9) rodom su iz sela Trstena, u Pčinjskom okrugu, na samoj administrativnoj liniji sa Kosmetom, a u Vlasu žive sa bakom Vidosavom (71), kako ne bi svakodnevno pešačile po 12 kilometara do škole. Ovde dane provode u dve podrumske prostorije, za koje plaćaju kiriju, sa oskudnim domaćinstvom, bez struje i vode, uz vlagu i

GIMNAZIJALCI PRIKUPILI POMOĆ

DOMAĆINSTVO u Vlasu u kojem, u veoma teškim uslovima, žive tri devojčice i njihova baka, posetili su, početkom novembra, učenici trećeg razreda Gimnazije "Bora Stanković" u Vranju, na čelu sa razrednim starešinom Nelom Dimitrijević, i uručili im najneophodnije potrepštine koje su sami prikupili. Pomogli su im i profesori i članovi školskog Interakt kluba i Rotari kluba iz Vranja.

Poseta i pomoć su obradovali devojčice, koje sanjaju o normalnijem životu.

Foto D. Ristić

- Spremim im ono što imam. Hleb mesim, nismo gladne, ali deci treba mnogo više - rekla je tom prilikom baka Vidosava, dodajući da deci nedostaje mnogo toga što je normalno za njihove vršnjake.

Roditelji devojčica, sa bebom od nepune dve godine, ostali su u selu Trstena i sami jedva sastavljaju kraj sa krajem, bez stalnog zaposlenja, baveći se poljoprivredom. Sa ćerkama se viđaju vikendom, a onda se i jedni i drugi vraćaju borbi za svakodnevnu egzistenciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna