ODGOVORNI PREMA ŽIVOTINJAMA: U Ćupriji se iz opštinskog budžeta i donacija obezbeđuje besplatna sterilizacija pasa i mačaka

Z. Rašić

19. 06. 2021. u 19:08

U NASTOJANJU da smanji broj pasa i mačaka lutalica na ulicama, zaštiti životinje i poveća odgovornost vlasnika, Opština Ćuprija obezbeđuje besplatne sterilizacije ovih kućnih ljubimaca preko projekta koji se finansira delom iz lokalne kase, a delom iz donacija Društva za zaštitu životinja i prirode „Đurđevo“.

ОДГОВОРНИ ПРЕМА ЖИВОТИЊАМА: У Ћуприји се из општинског буџета и донација обезбеђује бесплатна стерилизација паса и мачака

Foto: Z.Rašić

Vlasnik ili udomitelj životinje termin za sterilizaciju može da zakaže prijavljivanjem preko Javnog preduzeća „Zoohigijena“ ili Udruženja za zaštitu životinja „Ravno-štit“. Brojevi telefona su 035/8472-089  i  062/799-305.

 “Ravno-štit” je, inače, i ove godine dobilo sredstva iz budžeta Opštine po konkursu za projekat “Odgovorno vlasništvo: moj pas obeležen, čipovan i sterilisan”.  Pomoć će dobiti prvenstveno ljudi koji su udomili životinju, a spisak se već pravi. Čipovanje je važno jer omogućava da se psu na ulici identifikuje vlasnik.

Za razliku od čipovanja, sterilizacija psa nije zakonski obavezna, ali pokazuje odgovornost vlasnika budući da veliki broj štenaca kasnije završi na ulici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)