ODRŽANA POLICIJADA NA ZLATIBORU: Fer i sportska atmosfera, drugarstvo i kolegijalnost za pamćenje (FOTO)

V. Mitrić

06. 06. 2021. u 21:30

NA ZLATIBORU je održana trodnevna policijada "Zlatibor 2021" u organizaciji Sidnikata srpske policije, koja je okupila pripadnike MUP iz svih krajeva zemlje, u velikom broju, a svečano ju je otvorio Lazar Ranitović, predsednik Srpskog sindikata policije.

ОДРЖАНА ПОЛИЦИЈАДА НА ЗЛАТИБОРУ: Фер и спортска атмосфера, другарство и колегијалност за памћење (ФОТО)

Foto: V. Mitrić

Ranitović kaže da je "manifestacija, u doslovnom smislu, protekla u fer i sportskoj atmosferi, drugarstvu i kolegijalnost za pamćenje".

- Iskorišćena je prilika da se sretnemo i družimo sa kolegama,koje nismo skoro videli, a dragocena su i poznanstva sa novim kolegama -kaže Ranitović. - Pokazali smo, na svakom koraku, jedinstvenost ono što nas krasi.  Setili smo se kolega koji više nisu među nama, a prikupilismo i novac za lečenje sinu koleginice iz Kragujevca.

Na majicama koje su nosili svi učesnici policijade je bio lik srpskog viteza. Ne bez razloga, otkriva nam Ranitović.

- Srpski vitez nikada nije gubio obraz i to je poruka SSP i mi smo vam obećavali da nikada nećemo izgubiti obraz a, naši članovi, će uvek biti na prvom mestu -poručio je predsednik SSP Lazar Ranitović. - Želimo dobar odnos sa MUP. U razgovoru smo  sa ministrom  policije, Aleksandrom Vulinom,  u pripremi je novi Zakon o policiji i  imamo obećanje da će se više voditi računa o bezbednosti  policajaca, jer samo tako mogu biti bezbedni i građani. Imamo obećanje da će se svim silama boriti da primanja budu veća, da ranije idemo u penziju. To je za svaku pohvalu.

A, na sportskim borilištvima videlo se da mladići, ali i njihove starije kolege u plavom, imaju i snage, i znanja,i želje i volje da se takmiče,ali u maksimalno korektnoj atmosferi. Divno sportski i ljudski.

U fudbalu su bili najboli sindikalci iz Čačka, u basketu - Nišlije u muškoj, u ženskoj interventna jedinica 92 iz Beograda, u šahu Vranjanci, u pikadu za žene Beograđanke,a  u muškoj konkurenciji Zajačar.U trčanju su pobedu slavile žene Pančeva i muškarci iz Novog Sada.Najuspešniji u odbojci bile su Nišlije, u ribolovu Zajačarci,u tenisu  Sremska Mitrovica, u stonom tenisu  žene iz Šapca .Bez konkurencije je bila  šabačka ekipa u nadvlačenju konopca. Ukupni pobednik je Niš.

Među gostima ove velike sindikalne svetkovine su, kako kaže Ranitovićev blizak saradnik iz Loznice, Željko Blagojević, pored ostalih, predstavnici kabineta ministra MUP. Direkcije policije, NS RS, opštine Čajetina,sindikata iz zemlje, ali i inostranstva.

Radenko Cvejić sindikalista iz Jadra, Vukovog kraja, kaže da je ovo „svojevrstan sabor dobrih ljudi, dobrih želja i namera i za službu, i za  otadžbinu i za porodice policajaca, koje znaju koliko je ovo težak, ali,istovremeno, značajan i častan posao“.

- Ovo je prilika da sretnemo kolege, sa svih strana, koje nismo dugo videli, da se ispričamamo „od srca“, da se družimo, radujemo, takmičimo, ali i da tugujemo za onima koji više nisu sa nama - kaže Cvejić.

Najmlađi učesnik je  osnovac Borisav Blagojević iz Loznice, koji je   došao među policajce sa ocem i njegovim prijateljima i kolegama, znatiželjno prateći svaki detalj manifestacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!