LAPAROSKOP POSTAJE STANDARD: Novom metodom uspešno uklonjen tumor želuca pacijentu valjevske bolnice

B. PUZOVIĆ

01. 06. 2021. u 07:26

U OPŠTOJ bolnici Valjevo pacijentu je uspešno odstranjen tumor želuca minimalno invazivnom laparoskopskom hirurškom metodom. Operaciju su valjevski hirurzi obavili u saradnji sa kolegama iz Klinike za digestivnu hirurgiju Prve hirurške klinike Kliničkog centra Srbije u Beogradu, koja uspešno traje već nekoliko godina.

ЛАПАРОСКОП ПОСТАЈЕ СТАНДАРД: Новом методом успешно уклоњен тумор желуца пацијенту ваљевске болнице

Profesor Bijelović sa kolegama iz Valjeva

Mladi i lekari srednje generacije Opšte bolnice Valjevo, naime, edukuju se kod vrhunskog stručnjaka profesora dr Miloša Bjelovića, redovnog profesora hirurgije, predsednika Udruženja endokrinih hirurga Srbije, koji je lider u minimalnoj invazivnoj hirurgiji.

- Valjevska bolnica je jedna od najboljih u Srbiji u minimalno invazivnoj laparoskopskoj hirurgiji - procena je profesora dr Miloša Bjelovića. - U pitanju su mladi stručnjaci na kojima će da ostane hirurgija Srbije, kada moja generacija ode u penziju. Hirurzi Opšte bolnice Valjevo nova znanja stiču ne samo u Beogradu, već i u svetskim klinikama.

Pomoćnik direktora za organizaciju zdravstvene službe Opšte bolnice Valjevo, hirurg dr Saša Žunjić, rekao je da mala udaljenost ove ustanove od Beograda postane prednost, a da njeni lekari nstoje da maksimalno ovladaju laparaskopskom hirurgijom koja je, ma koliko bila teža za operatora, neuporedivo lakša za pacijenta. Želja je, ističe, da u svakoj bolnici ova metoda postane standard.

- Naši pacijenti biće lečeni apsolutno po svim svetskim hirurškim standardima, stojimo uz rame sa mnogim ustanovama u inostranstvu - poručio je dr Vladimir Jovanović, načelnik Službe hirurgije Opšte bolnice Valjevo. - Počeli smo sa hirurgijom žučne kese, nastavili sa operacijama debelog creva i te intervencije postale su standard u našoj bolnici. Sada osvajamo hirurgiju želuca. Što se tiče hirurgije abdomena, sve procedure postale su takođe standardne.

SARADNjA I PRIJATELjSTVO

I DALjE, koliko budemo mogli, istinski ćemo se truditi da osim poslovne saradnje, izgradimo i prijateljstvo sa vrhunskim stručnjacima, kao što je profesor dr Miloš Bjelović, kako bi se omogućio dalji razvoj hirurgije, ali i ostalih medicinskih grana u našoj ustanovi - kaže v. d. direktora Opšte bolnice Valjevo dr Zoran Đurić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti